Přejít k hlavnímu obsahu

Slavná Martha Stewartová prozradila, jak vykouzlit úžasná míchaná vejce

Info ikona
Míchaná vajíčka

Martha Stewartová, úspěšná televizní "profi hospodyňka" z Ameriky, má velmi netradiční způsob přípravy dokonalých míchaných vajec: pomůže vám kávovar!

Měkká, ne moc suchá a vzdušná míchaná vejce – to zní jako dokonalost, že? Naštěstí jsou kuchaři a profesionálové, kteří se podělí o svoje tajné triky a pomohou nám doladit naše pokrmy k dokonalosti. Rady se internetem jenom hemží, ta speciální rada od Marthy Stewartové je zcela nečekaná a opravdu funguje.

Odborník v kuchyni si jistě rychle uvědomí, že tento způsob je velmi nekonvenční a také trochu zábavný. Martha Stewart rozšlehá několik vajec s trochou soli, pepře a másla a poté jde k baristickému kávovaru. Vajíčko se ohřívá jako mléko horkou párou z „pěnovače“. Podle televizní kuchařky tak vznikají dokonalá míchaná vejce. „Stroj na cappuccino vaří vejce v páře a dělá je nadýchanými. Navíc je vše hotové během několika sekund.“

Bohužel, ne každý má doma drahé a luxusní kávovary, které tuto přípravu umožňují. Nemusíte ale zoufat, skvělá míchaná vajíčka připravíte i na pánvi.

Ondřej Sokol: Žiju splněný sen, nemám si na co stěžovat

svetzeny.cz

Kdo je Martha Stewartová?

Jedná se o úspěšnou americkou obchodnici, novinářku a moderátorku. V USA se proslavila díky své talkshow Martha, vydala několik knih o vaření, o domácnosti a založila si vlastní časopis. Rozruch vzbudila, když šla na pět měsíců do vězení pro zneužití interních informací v obchodování s akciemi. Po návratu z vězení se ale neuchýlila do ústraní, naopak. Národ ji zbožňuje a ona se vrátila na televizní obrazovky v plné síle. Pro Američany je jednoduše symbolem péče o domácnost a jestli se chcete stát pravou hospodyňkou – Martha Stewartová je tím pravým učitelem!

Info ikona
Martha Steward

Co jste možná nevěděli o míchaným vejcích?

Jedná se o jednu z nejzdravějších snídaní vůbec, neboť jestliže se na začátku dne podává tučné jídlo, bude tělo po celý den rychleji trávit tuky.

Před 30 lety nutriční odborníci tvrdili, že vejce zvyšují cholesterol v krvi, což vede ke zvýšenému riziku kardiovaskulárních onemocnění. Nyní víme, že tomu tak není.

Často slýcháváme, že žlutější žloutek je zdravější. Není tomu tak! Žloutek tmavší má stejnou výživovou hodnotu jako žloutek světlejší.

Vitamin D je důležitý pro naši imunitu. Vejce jej obsahuje a zároveň s ním i vápník, který pomáhá vitaminu D se vstřebat. Naše svaly zase ocení množství bílkovin. Dvě vejce obsahují stejné množství jako plátek kvalitního masa.

Víme to všichni, ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli existuje nějaká jiná potravina, které jde dělat na tisíc způsobů?