Přejít k hlavnímu obsahu

Prozradíme vám základní chyby při vaření těstovin. Už se vám nikdy nebudou lepit!

Info ikona
Jak správně vařit špagety

Všichni milujeme těstoviny, děti obzvlášť, ale lovit je lepkavé z hrnce už nepatří mezi naše oblíbené činnosti. S jednoduchým trikem se vám to už nikdy nestane.

Těstoviny musí plavat

Máte dost lepkavých gumových těstovin? Řešení: velký hrnec! Jakmile vložíte těstoviny do vroucí vody, teplota vody v hrnci automaticky poklesne. Pokud tedy dáte větší množství těstovin do malého množství vroucí vody, přestanou se v podstatě vařit úplně. Změní se tedy proces vaření – a bohužel také konzistenci vašich těstovin: špagety nebo jiné těstoviny se stanou lepkavými a gumovými.

Přidejte olej

Přidaný olej ve vodě nedovolí těstovinám se spojit. Pozor! Těstoviny se sice neslepí, ale nebude na nich držet ani omáčka.

Takže příště použijte opravdu velký hrnec se spoustou horké vody – a pamatujte si vždy při vaření těstovin: těstoviny musí plavat!

S tímto důmyslným trikem můžete svoji těstovinovou vodu použít místo toho, abyste ji vyhodili

Je jedno, jakou omáčku si zvolíte k těstovinám - určitě by v ní měla být trocha vody z těstovin. Těstovinový škrob rozpuštěný ve vodě zajišťuje krémovou konzistenci a dodává vaší těstovinové omáčce skvělou vůni. Typ omáčky je irelevantní, protože vodu lze použít kdekoli. Zkuste to příště a dodejte vaší omáčce více chuti.