Nevyhazujte pecku z avokáda. Je to nejcennější část
svetzeny.cz
Máte rádi jídla s rýží? Není divu, protože rýže je všestranná a chutná. Občas se nám její chuť může zdát malinko mdlá. Pokud dnes připravujete rýže udělejte malou změnu v přípravě a budete překvapeni! Chcete umět dokonalou přílohu? Je to snadnější než se zdá.
Rýže je v kuchyni skutečným všestranným pomocníkem. Rýže má vlastní slabou a mírnou chuť, a proto ji lze skvěle připravovat různými způsoby. Ať už zatoužíte po středomořské, krémové nebo asijské – rýže je rychle připravená.
Další výhodou rýže je cena. Jak si ale připravit dokonalou rýži? Obvyklý způsob je vařit vodu a poté přidat rýži. Dodejte rýžovému požitku nový rozměr díky našemu triku.
U opravdu chutné a kořeněné rýže musíte postupovat přesně opačně! Nejprve se rýže dá do hrnce a pak až do vody. Postupujte takto:
1. Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli a na pánvi ji osmahněte s trochou oleje.
2. Když je cibule průsvitná, přidejte hrnek syrové rýže. Vše dobře promíchejte a nechte rýži asi 1 minutu restovat, dokud se lehce nezbarví.
3. Nyní přidejte dva šálky vody a vše dobře promíchejte. Celý pokrm dochutíme bílým pepřem, trochou soli a přidáme bobkový list.
4. Nechte rýži vařit, dokud nebude hotová. Poté lze bobkový list vyndat z hrnce a vynikající rýži můžete podávat.
Krátkým „smažením“ rýže předem získá více chuti a aroma. Smažená cibule se také mísí s rýží a je ještě chutnější! Tato varianta tedy rozhodně stojí za vyzkoušení.