Přejít k hlavnímu obsahu

Pomazánky v hlavní roli: Inspirace pro rychlou večeři nebo svačinu

Pomazánky jsou chutné, většinu ingrediencí najdete doma v lednici a hotové jsou raz dva. Svět ženy pro vás sepsal deset lahodných receptů, které si zamiluje celá vaše rodina.

1. Vajíčková

Uvařte pět vajec natvrdo, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte nahrubo do misky. Přidejte majonézu nebo máslo, podle vašeho uvážení. Přidejte najemno nakrájené kyselé okurky a cibuli. Dochuťte lžicí plnotučné hořčice.

Mohlo by se vám líbit

Salát jako z restaurace? Díky jediné ingredienci

Salát je zdravý, lehký a našemu tělu velice prospívá. Ne vždy však smíchaná zelenina v našem jídelníčku skóruje. Chyba není v zelenině, ale v přidaných ingrediencích. Stačí jedna složka a váš salát bude chutnat jako z restaurace.
svetzeny.cz

2. Tuňáková

Tuňáka včetně nálevu smícháme s pomazánkovým máslem, najemno nakrájeným vejcem a cibulí. Dochutíme lžicí hořčice, pár kapkami citronové šťávy a opepříme. Pomazánku nechte chvíli vychladnout, zvýrazní se tím její chuť.

3. Česneková

Vaničku pomazánkového másla smíchejte s prolisovanými stroužky česneku. Množství zvolte podle toho, kolik česneku snesete. Přidejte nastrouhaný uzený sýr a vše pečlivě promíchejte.

 

Mohlo by se vám líbit

Rajčatová polévka s rozpečenou mozzarellou

svetzeny.cz

4. Z červené řepy

Nastrouhejte 250 g vařené či pečené červené řepy, přidejte nasekané vlašské ořechy a 3 prolisované stroužky česneku. Smíchejte s 50 g bílého jogurtu a dvěma lžícemi majonézy. Nezapomeňte na sůl a pepř.

5. Budapešť

Smíchejte společně vaničku měkkého tvarohu, 40 g povoleného másla a zakysanou smetanu. Nadrobno nakrájejte cibuli a červenou papriku nebo kapii. Chuť dolaďte solí a mletou červenou paprikou.

Mohlo by se vám líbit

Doba dýňová aneb nejlepší dýňová polévka s vůní vanilky

Dýně k podzimu patří stejně jako mamut Manny k mamutici Ellie z filmu Doba ledová. Je to prostě láska, která vás v mrazivých deštivých a větrných dnech nenechá smutnit, ale naopak rozveselí a zahřeje. Nechte se svést…
svetzeny.cz

6. Rybičková

Ze sardinek vyjměte páteř a oškrábejte šupiny. Očištěné sardinky dáme do misky, přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a pro lepší chuť můžete dodat ještě sardelovou pastu. Vše vyšleháme v mixéru nebo jenom dobře promícháme. Můžete přidat i nakládanou okurku.

7. Tvarohová

Smíchejte nastrouhanou kedlubnu, ředkvičky a vejce natvrdo s 250 g měkkého tvarohu. Osolte, opepřete a nezapomeňte na petrželku pro dotažení chuti k dokonalosti.

8. Šunková

300 g šunky rozmixujte najemno. Vyšlehejte 100 g másla do pěny a poté do něj přidejte vaničku pomazánkového másla. Přidejte rozmixovanou šunku a dle chuti sůl a pepř. Nebojte se přidat čerstvé bylinky jako pažitku nebo řeřichu.

Mohlo by se vám líbit

Bruschetta - snadno a rychle

svetzeny.cz

9. Hermelínová

Nakrájejte 100 g šunky a 100 g hermelínu na drobné kostičky nebo nastrouhejte. Přidejte vaničku pomazánkového másla, 2 lžíce majonézy a hořčice. Vše pečlivě smíchejte. Přidejte jarní cibulku nadrobno nakrájenou a vejce natrvdo. Vše společně smíchejte a dochuťte solí a mletým pepřem podle chuti.

10. Zeleninová

Nakrájejte nadrobno 100 g papriky, 60 g rajčat, 60 g mrkve a menší pórek. Zeleninu zamíchejte, přijdete nakrájené vejce natvrdo a smíchejte s vaničkou pomazánkového másla. Přidejte lžíci hořčice, sůl a pepř.

Svět ženy přeje dobrou chuť!

TIP: Inspirujte se v naší galerii a vytvořte lahodnou večeři na pohled i chuť. 

Pomazánky v hlavní roli: Inspirace pro rychlou večeři nebo svačinu
Mohlo by se vám líbit

predplatsi.cz