Neodolatelné zmrzlinové recepty: Pohár s rebarborou a originální tučňák

Do přípravy můžete zapojit i děti, které bude příprava jejich oblíbené dobroty neskutečně bavit. Můžete je nechat posypat zmrzlinu mandlovými lupínky nebo dozdobit roztomilého tučňáka!

Zmrzlinový pohár s rebarborou

Ingredience (na 4 porce):

8 kopečků Carte d´Or Vanilla 400 g nakrájené rebarbory, 100 g cukru, 4 lžíce vody, 1 vanilkový lusk, 1 sklenice nakládaného zázvoru, 10 g opražených mandlových lupínků, lžíce zázvorového sirupu, 4 lžičky na plátky pokrájeného zázvoru

Postup:

1. Rebarboru, cukr, vodu a vanilkový lusk dejte do pánve, přiveďte k varu a pomalu vařte 5 minut, občas promíchejte. Poté vyndejte vanilkový lusk a nechte vychladnout.

2. Naberte lžičku nakládaného zázvoru a vložte ji na dno každého poháru. Pak přidejte kopeček vanilkové zmrzliny a přelijte lžící zázvorového sirupu. Navršte povařenou rebarboru a přidejte druhý kopeček vanilkové zmrzliny. Pohár nakonec ozdobte opraženými mandlemi.

Zmrzlinovy_pohar_s_rebarborou_CDO_Vanilla

Malý tučňák

Budete potřebovat:

Big Milk Trio Caribiana, cukrářské oplatky, kiwi, malé rozinky sultánky, žlutý meloun, ovoce a čerstvá máta na ozdobu

Postup:

1. Z prostředku kiwi si ukrojte jeden plátek a ten rozkrojte na půl. Z těch vytvoříte ploutve. Z plátku žlutého melounu vykrojte dvě malá kolečka. Ty použijete na chodidla. Na talíř dejte první kopeček zmrzliny – vanilkové, pod kterou vsuňte kolečka žlutého melounu.

2. Na vanilkovou zmrzlinu dejte další kopeček, tentokrát čokoládové a nakonec vytvořte pomocí lžičky menší kopeček z kokosové zmrzliny a ten posaďte na čokoládovou. Z cukrářského oplatku vykrojte dva malé trojúhelníky a udělejte z nich zobáček. Ze sultánek udělejte oči. Nakonec do zmrzliny zapíchněte z plátků kiwi ploutve. Dozdobte oblíbeným ovocem. 

Big_Milk_tucnak

@svetzeny