Grilovací sezona začíná: Burger se slaninou a sýrem

Pravý burger tvoří dvě křupavé housky, spousta zeleniny a hlavně šťavnaté a čerstvě ugrilované mleté hovězí. Ingredience můžete přidávat libovolně podle své chuti, my vám přinášíme tip na vynikající burger se slaninou a sýrem.

Cheese & bacon burger

Na 1 porci budete potřebovat:

130 g mletého hovězího masa,1 lžíce oleje, 2 plátky slaniny,1 plátek tvrdého sýra, 1 velká celozrnná houska, 2 plátky rajčete, kousek salátové okurky, 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s, sůl, pepř

Postup:

1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z  každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z  obou stran osolíme.
2. Housku rozkrojíme napůl a na grilu obě poloviny opečeme. Na horní díl položíme plátek sýra a necháme rozpustit. Na gril vložíme plátky slaniny, opečeme je do křupava.
3. Spodní díl housky namažeme lžíci tatarské omáčky, poklademe plátky rajčat, na nudličky nakrájenou okurku, opečeným maso a slaninou a přiklopíme houskou s  rozpuštěným sýrem.

Tip!

Jestli nemáte zahradní gril nebo se chystáte na piknik do přírody, můžete použít jednorázový gril, který se prodává v sadě i s dřevěným uhlím. Za pár korun ho seženete třeba od firmy SOLO.

@svetzeny