Nepodceňujte nedostatek kyseliny listové. Zde jsou příznaky, kterých si obvykle nevšímáme
svetzeny.cz
Mnozí z nás dávají mléko do dveří od chladničky. To není dobrý nápad a my vám hned prozradíme proč!
Mléko milujeme obzvláště k snídani v müsli nebo kávě. Stejně jako všechny mléčné výrobky je však mléko velmi citlivou potravinou a rychle se kazí. Jedním z důvodů může být nesprávné skladování mléka v chladničce. Ale této chybě se můžete snadno vyvarovat.
Různé druhy mléka mají různou trvanlivost kvůli jejich příslušnému tepelnému zpracování. Ministerstvo pro výživu a zemědělství poskytuje vždy informace o trvanlivosti: Například mléko, které se vyrábí ze „syrového“ mléka a které získáte v bio farmách a na trzích, má trvanlivost přibližně dva až tři dny. Mléko s dlouhou trvanlivostí, které se ani neukládá ve chlazeném regále v supermarketu, má velmi dlouhou trvanlivost a lze jej skladovat přibližně osm týdnů při pokojové teplotě. Otevřená balení by měla být skladována v chladničce a tam vydrží zhruba dva až tři dny.
Bez ohledu na to, jaký typ mléka si vyberete, neměli byste jej dávat do dveří chladničky, protože je to nejteplejší místo v chladničce. Ideálním místem je střední poličky v chladničce. Teplota by měla být kolem šesti až osmi stupňů. Pak čerstvé mléko určitě vydrží až do data spotřeby na obalu. Nejlepší je uchovávat mléko v uzavíratelném originálním obalu, což také přispívá k trvanlivosti.