Přejít k hlavnímu obsahu

Nedávejte, prosím, mléko do dveří chladničky. Je to to nejhorší místo

Info ikona
Mléko

Mnozí z nás dávají mléko do dveří od chladničky. To není dobrý nápad a my vám hned prozradíme proč!

Mléko milujeme obzvláště k snídani v müsli nebo kávě. Stejně jako všechny mléčné výrobky je však mléko velmi citlivou potravinou a rychle se kazí. Jedním z důvodů může být nesprávné skladování mléka v chladničce. Ale této chybě se můžete snadno vyvarovat.

Takto by se mělo skladovat mléko

Různé druhy mléka mají různou trvanlivost kvůli jejich příslušnému tepelnému zpracování. Ministerstvo pro výživu a zemědělství poskytuje vždy informace o trvanlivosti: Například mléko, které se vyrábí ze „syrového“ mléka a které získáte v bio farmách a na trzích, má trvanlivost přibližně dva až tři dny. Mléko s dlouhou trvanlivostí, které se ani neukládá ve chlazeném regále v supermarketu, má velmi dlouhou trvanlivost a lze jej skladovat přibližně osm týdnů při pokojové teplotě. Otevřená balení by měla být skladována v chladničce a tam vydrží zhruba dva až tři dny.

Mléko nepatří do dveří chladničky

Bez ohledu na to, jaký typ mléka si vyberete, neměli byste jej dávat do dveří chladničky, protože je to nejteplejší místo v chladničce. Ideálním místem je střední poličky v chladničce. Teplota by měla být kolem šesti až osmi stupňů. Pak čerstvé mléko určitě vydrží až do data spotřeby na obalu. Nejlepší je uchovávat mléko v uzavíratelném originálním obalu, což také přispívá k trvanlivosti.