Reklama
Foto: Warner Bros. Pictures

Otestujte své kouzelnické znalosti! 20 otázek za 20 let od vydání bestselleru o Harrym Potterovi

Tento měsíc je to dvacet let, co vyšla první kniha o čarodějovi Harrym Potterovi. Málokdo by čekal, že dětská kniha, kterou odmítla celá řada nakladatelů, odstartuje natáčení úspěšných filmů, stavění zábavních parků a celosvětovou mánii.
Podrobte své znalosti testu a zjistěte, co jste se za dvě dekády s kouzelným světem Bradavic naučili.

  

1. Před čím vás ochrání kouzlo Patronus?

A) před mozkomory
B) před Voldemortem
C) před propadnutím v testu

2. Které dvě postavy patrona sdílejí?

A) Harry Potter a Ginny Weasleyová
B) Ron Weasley a Hermiona Grangerová
C) Severus Snape a Lily Potterová

giphy1_copy_copy_copy_copy

3. Kterou z následujících ingrediencí jste nepotřebovali k namíchání mnoholičného lektvaru?

A) výluh z dračí kůže
B) kořen Asfodelu
C) roh jednorožce

4. Jak se jmenovala vtíravá novinářka Denního věštce?

A) Dolores Umbridgeová
B) Rita Holoubková
C) Nymfadora Tonksová

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.46.22

5. Co zobrazuje znamení zla?

A) Smrtijeda
B) Voldemorta
C) hada prolézajícího lebku

6. Jak se jmenovala ulice, ve které Harry bydlel předtím, než odjel do Bradavic?

A) Zobí ulice
B) Příčná ulice
C) Soví ulice

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.46.06

7. Jak se jmenují předměty, do kterých může zlý čaroděj uložit zlomky své duše?

A) viteály
B) myslánky
C) runy

8. Čím voní lektvar Amorův šíp, který způsobuje zamilování?

A) čerstvě posečenou trávou
B) tím, co vás přitahuje
C) javorovým sirupem

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.50.41

9. Co umí metamorfomág?

A) kouzlit pomocí rukou bez hůlky
B) přeměnit se ve zvíře
C) přeměnit jakoukoli část svého těla

ČTĚTE TAKÉ: 10 životních lekcí, kterým nás naučil Harry Potter

10. Kolik let ze své kariéry učil Severus Snape hodiny obrany proti černé magii?

A) dva roky
B) jeden rok
C) nikdy předmět neučil

giphy3

11. Kdo zabije Brumbála?

A) Voldemort
B) Draco Malfoy
C) Severus Snape

12. Jakou pozici zastával Ron v nebelvírském famfrpálovém týmu?

A) chytač (zlatonky)
B) obránce
C) brankář

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.49.54

13. Která z následujících osob nebyla součástí Fénixova řádu?

A) Alastor Moody
B) Zlatoslav Lockhart
C) Sirius Black

14. Kolik dětí celkem měli Weasleyovi?

A) sedm
B) šest
C) pět

giphy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

15. Jak se jmenovala Harryho první láska?

A) Lenka Láskorádová
B) Ginny Weasleyová
C) Cho Changová

16. Proč vydávala Chroptící chýše zvuky?

A) schovávali se tam zvěromágové
B) strašilo v ní
C) chýše obživla

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.48.48

17. Jak se Brumbál jmenuje celým jménem?

A) Albus Percival Wulfric Brian Brumbál
B) Albus Patrick William Bob Brumbál
C) Albus William Bob Patrick Brumbál

18. V době, kdy byl Harry Potter studentem prvního ročníku, Zmijozel vyhrál školní pohár poněkolikáté v řadě za sebou. Kolik let vyhrával?

A) 6 let
B) 7 let
C) 8 let

19. Jak se jmenoval hostinec, kde prodávali vynikající máslový ležák?

A) Děravý kotel
B) U Tří košťat
C) U Madam Pacinkové

20. Čím se stane Harry Potter v dospělosti?

A) učitelem v Bradavicích
B) ředitelem Ministerstva kouzel
C) bystrozorem

dobby

Správné odpovědi

1A
2C
3B
4B
5C
6A
7A
8B
9C
10B
11C
12C
13B
14A
15C
16A
17A
18B
19B
20C

Snimek_obrazovky_2017-07-03_v_14.48.04

Vyhodnocení

Plný počet – Wow! Jste skoro jako skutečný čaroděj či čarodějnice. Ve vaší sbírce doma pravděpodobně nechybí žádná kniha ani film. Za vaše znalosti by se nestyděla ani samotná J. K. Rowling!

15 až 19 odpovědí správně – Dobrá práce! Ve svých odpovědích se mýlíte výjimečně, stejně jako Hermiona. Možná už vás párkrát v životě někdo častoval přezdívkou "šprt". S Hermioniným výrokem ,,Když dovolíte, já jdu spát, než vás dva napadne další chytrý nápad jak se nechat zabít. Nebo hůř. Vyloučit!" jste naprosto souhlasil(a).

9 až 14 odpovědí správně – Javor, dub, linda, platan, ať je tahle krysa zlatá! Jste průměrný(á) jako Ron Weasley, tak to přece jen není taková smůla, že?

3 až 8 odpovědí správně – Pokud si mezi fanoušky nechcete uříznout ostudu, asi byste si měli znovu přečíst knihy o Harry Potterovi. Začněte hezky od začátku, první díl je pohádkový a bude se vám v létě příjemně číst.

žádné až 2 odpovědi správně – Rozhodně patříte mezi mudly a měli byste mezi nimi také zůstat. S vašimi znalostmi by vás asi brzy z Bradavic vyhodili.

giphy2_copy

Foto: Warner Bros. Pictures & Giphy

Do knihovny: 30 nejprodávanějších knih všech dob
Zpátky do Bradavic! Nový díl Harryho Pottera vyjde v létě
FOTO: 50 nejromantičtějších filmů všech dob
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Otestujte své kouzelnické znalosti! 20 otázek za 20 let od vydání bestselleru o Harrym Potterovi

Otestujte své kouzelnické znalosti! 20 otázek za 20 let od vydání bestselleru o Harrym Potterovi

Tento měsíc je to dvacet let, co vyšla první kniha o čarodějovi Harrym Potterovi. ...

28 knih, se kterými si užijete dovolenou

28 knih, se kterými si užijete dovolenou

Dovolená bez knížek prostě není dovolená. Jen si vzpomeňte, jak z nich po ...

Potřebujete načerpat novou energii? Tohle místo si zamilujete!

Potřebujete načerpat novou energii? Tohle místo si zamilujete!

Představte si že budete od rána do večera nosit jen župan. A chodit ze sauny do sauny, z bazénu ...

Splnili si sen: Odešli z korporátu a teď vlastní úspěšnou pražírnu

Splnili si sen: Odešli z korporátu a teď vlastní úspěšnou pražírnu

Partneři Radka a Jiří žili stejně jako někteří z nás. Utápěli se v ...

7 užitečných tipů pro nevěsty aneb Co musíte vědět, když si vybíráte šaty

7 užitečných tipů pro nevěsty aneb Co musíte vědět, když si vybíráte šaty

Přítel vás právě požádal o ruku? Tak neváhejte a začněte se ...

GALERIE: 9 receptů na skvělé kostky ledu

GALERIE: 9 receptů na skvělé kostky ledu

Sexy kostky s glitry? Vynikající zmražený ledový čaj? Naučte se 10 snadných receptů, které vám ...

5 způsobů, jak poznat, že vám někdo lže

5 způsobů, jak poznat, že vám někdo lže

Ať už jde o patologické lháře, nebo jinak upřímné osoby, které z ...

Bojíte se sbírat houby v lese? Stáhněte si novou českou aplikaci!

Bojíte se sbírat houby v lese? Stáhněte si novou českou aplikaci!

Plný košík hub a žádné bolesti břicha – díky nové ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama