Reklama
Dospělí vs. učivo základní školy: Zvládnete test pro čtvrťáky?

Dospělí vs. učivo základní školy: Zvládnete test pro čtvrťáky?

Schválně, jestli si ještě pamatujete základy vlastivědy, přírodovědy, matematiky a českého jazyka.

1. Vyberte odpověď, kde jdou jednotlivá období správně po sobě.

A)   doba bronzová, doba kamenná, doba železná
B)   doba kamenná, doba bronzová, doba železná
C)   doba kamenná, doba železná, doba bronzová

2. Kdo byl prvním známým knížetem rodu Přemyslovců?

A)   Bořivoj
B)   Václav
C)   Oldřich

3. Jak se jmenoval král z rodu Lucemburků, za jehož vlády začal Jan Hus kázat proti bohaté církvi?

A)   Václav IV.
B)   Jan Lucemburský
C)   Karel IV.

4. Jak se nazývala husitská zbraň, která měla podobu koule s ostny?

A)   cep
B)   řemdih
C)   sudlice

5. Jaká válka začala povstáním Čechů proti Habsburkům?

A)   sedmiletá
B)   prusko-rakouská
C)   třicetiletá

6. Vyberte dvojici podstatného jména rodu ženského se správným vzorem.

A)   lžíce + kost
B)    píseň + noc
C)    konvice + růže

7. Který z příkladů dělení se zbytkem je správně?

A)   44 : 8 = 5, zbytek 4
B)   32 : 5 = 6, zbytek 1
C)   23 : 2 = 11, zbytek 2

8. Vzorec pro výpočet obvodu čtverce je...

A)   4 . a
D)   2 . (a+b)
E)    a + b + c

9. Vyberte jméno květiny na obrázku.

Snimek_obrazovky_2016-01-21_v_11.59.25

A)   Pryskyřník
B)   Třezalka tečkovaná
C)   Kohoutek luční

10. Které z následujících slov nepatří mezi vyjmenovaná slova po l?

A)    plýtvat
B)   lysí
C)   blýzko

11. Jarní rovnodennost nastává...

A)   23. 9.
B)   21. 3.
C)   21. 6.

12. Světlo bílé barvy je umístěno na kole...

A)   vpředu
B)   vzadu
C)   vpředu i vzadu

Byla to fuška nebo jste test zvládli levou zadní? Správné odpovědi najdete za obrázkem.

Fotolia_90452308_S

1B
2A
3A
4B
5C
6C
7A
8A
9B
10C
11B
12A

TEST: Rozumíte dětské duši?
TEST: Umíte se poučit?
TEST: Umíte dětem zařídit správné prázdniny?
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Dospělí vs. učivo základní školy: Zvládnete test pro čtvrťáky?

Dospělí vs. učivo základní školy: Zvládnete test pro čtvrťáky?

Schválně, jestli si ještě pamatujete základy vlastivědy, přírodovědy, matematiky ...

SOUTĚŽ o Diamant od Hair Majesty!

SOUTĚŽ o Diamant od Hair Majesty!

Také vlasy se už mohou pyšnit vlastními šperky! Odpovězte na soutěžní ...

SOUTĚŽ: Detoxikační balíček od Dermacol s dárkem !

SOUTĚŽ: Detoxikační balíček od Dermacol s dárkem !

Odpovězte na soutěžní otázku a vyhrajte úžasný balíček Detox & Defence...

Test: Umíte si užít zamilovanost?

Test: Umíte si užít zamilovanost?

Ať už slavíte blížícího se svatého Valentýna, nebo ne, měli byste si...

Dovolená v Chorvatsku? Nezapomeňte se zastavit alespoň na jednom z těchto sedmi míst

Dovolená v Chorvatsku? Nezapomeňte se zastavit alespoň na jednom z těchto sedmi míst

Chystáte se letos do Chorvatska autem? Naplánujte si zastávku alespoň u jednoho z ...

Mladší nebo starší: S kterým zažijete v posteli větší vichřici?

Mladší nebo starší: S kterým zažijete v posteli větší vichřici?

Muži mívají k sexu pozitivní přístup. Myslí na něj často, ...

Toužíte po blond vlasech? Tady jsou tipy, jak docílit krásné barvy!

Toužíte po blond vlasech? Tady jsou tipy, jak docílit krásné barvy!

Blond vlasy mohou rozzářit náš celkový vzhled a v dnešní době ...

Jedete na dovolenou? Chraňte pleť. Toto by vás mohlo nepříjemně potrápit!

Jedete na dovolenou? Chraňte pleť. Toto by vás mohlo nepříjemně potrápit!

Věděli jste, že až 90% poškození pleti má na svědomí sluneční ...

zasepohromade
Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama