Reklama
Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká z balkonu Julie Romeovi a je to tak naprostá pravda, že si ji lidé připomínají po staletí. A tak ač zmrzlina voní jako sama růže, přitom chutná po drahém koření a pistáciích a je zároveň ideálním zakončením romantického večera bez tragického konce.

Recept je vhodný pro vegany i ty, kdo vyhledávají recepty bez laktózy.

2–3 porce / příprava 15 minut / 2 hodiny mrazení

Ingredience:

400 ml kokosového mléka
60 g třtinového cukru
½ lžičky kukuřičného škrobu
4 lusky kardamomu
2 lžíce růžového sirupu
100 g pistáciových oříšků (+ další na ozdobu)
růžové okvětní plátky

Postup:

1. Lusky kardamomu rozdrťte v hmoždíři. Vyndejte slupky a semínka vhoďte do kokosového mléka. To pomalu přiveďte k varu, odstavte z plamene a přidejte cukr a škrob. Obojí je ve zmrzlině důležité proto, aby se v ní při mrznutí nevytvářely velké krystaly ledu. Míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí. Přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistáciové oříšky. Nechte vychladnout a směs vlijte do zmrzlinovače.

2. Po dokončení mražení zmrzlinu rovnou podávejte nebo ji přesuňte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch uhlaďte, ozdobte pistáciemi a růžovými plátky. Uzavřete a uschovejte v mrazáku.

Tip redakce: Recept pochází z kuchařky Máma mele vločky, kde najdete další skvělé recepty.

Recept: Kokosové nanuky s ovocem
Melounový sorbet
Domácí citrusové nanuky
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Ať už se u vás na druhý pokus staví čáp, nebo vrána, každý člen rodiny to ...

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

Od určitého věku se vráskám nevyhneme, ale existuje pár způsobů, jak jejich ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama