Reklama
Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká z balkonu Julie Romeovi a je to tak naprostá pravda, že si ji lidé připomínají po staletí. A tak ač zmrzlina voní jako sama růže, přitom chutná po drahém koření a pistáciích a je zároveň ideálním zakončením romantického večera bez tragického konce.

Recept je vhodný pro vegany i ty, kdo vyhledávají recepty bez laktózy.

2–3 porce / příprava 15 minut / 2 hodiny mrazení

Ingredience:

400 ml kokosového mléka
60 g třtinového cukru
½ lžičky kukuřičného škrobu
4 lusky kardamomu
2 lžíce růžového sirupu
100 g pistáciových oříšků (+ další na ozdobu)
růžové okvětní plátky

Postup:

1. Lusky kardamomu rozdrťte v hmoždíři. Vyndejte slupky a semínka vhoďte do kokosového mléka. To pomalu přiveďte k varu, odstavte z plamene a přidejte cukr a škrob. Obojí je ve zmrzlině důležité proto, aby se v ní při mrznutí nevytvářely velké krystaly ledu. Míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí. Přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistáciové oříšky. Nechte vychladnout a směs vlijte do zmrzlinovače.

2. Po dokončení mražení zmrzlinu rovnou podávejte nebo ji přesuňte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch uhlaďte, ozdobte pistáciemi a růžovými plátky. Uzavřete a uschovejte v mrazáku.

Tip redakce: Recept pochází z kuchařky Máma mele vločky, kde najdete další skvělé recepty.

Recept: Kokosové nanuky s ovocem
Melounový sorbet
Domácí citrusové nanuky
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Nejste šťastní? Chce to restart limbického systému, tvrdí Lenka Lipenská.

Nejste šťastní? Chce to restart limbického systému, tvrdí Lenka Lipenská.

Když přestane fungovat počítač z nevysvětlitelných důvodů, nejjednodušší...

Chcete větší rty? Zkuste tyto tříminutové triky!

Chcete větší rty? Zkuste tyto tříminutové triky!

Plné kypré rty jsou jednoduše sexy. Ne všechny z nás ale mají to ...

Jak vztahu prospívá spánek bez oblečení?

Jak vztahu prospívá spánek bez oblečení?

Možná nejste zvyklí na to spát nazí. Výsledky průzkumů vás ale ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama