Reklama
Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká z balkonu Julie Romeovi a je to tak naprostá pravda, že si ji lidé připomínají po staletí. A tak ač zmrzlina voní jako sama růže, přitom chutná po drahém koření a pistáciích a je zároveň ideálním zakončením romantického večera bez tragického konce.

Recept je vhodný pro vegany i ty, kdo vyhledávají recepty bez laktózy.

2–3 porce / příprava 15 minut / 2 hodiny mrazení

Ingredience:

400 ml kokosového mléka
60 g třtinového cukru
½ lžičky kukuřičného škrobu
4 lusky kardamomu
2 lžíce růžového sirupu
100 g pistáciových oříšků (+ další na ozdobu)
růžové okvětní plátky

Postup:

1. Lusky kardamomu rozdrťte v hmoždíři. Vyndejte slupky a semínka vhoďte do kokosového mléka. To pomalu přiveďte k varu, odstavte z plamene a přidejte cukr a škrob. Obojí je ve zmrzlině důležité proto, aby se v ní při mrznutí nevytvářely velké krystaly ledu. Míchejte, dokud se veškerý cukr nerozpustí. Přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistáciové oříšky. Nechte vychladnout a směs vlijte do zmrzlinovače.

2. Po dokončení mražení zmrzlinu rovnou podávejte nebo ji přesuňte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch uhlaďte, ozdobte pistáciemi a růžovými plátky. Uzavřete a uschovejte v mrazáku.

Tip redakce: Recept pochází z kuchařky Máma mele vločky, kde najdete další skvělé recepty.

Recept: Kokosové nanuky s ovocem
Melounový sorbet
Domácí citrusové nanuky
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Teprve až si uvaříte domácí džem z pokladů ze zahrádky nebo z toho, co jste ...

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Zpříjemněte si teplé večery skvělým ovocným drinkem, který zvládnete...

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama