Reklama
Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Pozvedněte obyčejné kotlety na luxusní jídlo. Inspirujte se receptem, který pro vás připravila foodblogerka Markéta Pavleje, kterou možná znáte pod jménem Kitchenette.

Ingredience:

2 velké vepřové kotlety
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 g malých žampionů
50 ml portského vína Sandeman Ruby Porto
50 ml vody
30 g piniových oříšků
50 ml smetany
hladkolistá petržel
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Maso opepřete a osolte. Rozehřejte pánev a na střední výkon na másle a olivovém oleji osmažte kotlety z každé strany do zlatova. Pokud jsou bez kosti, měly by stačit 4 minuty z každé strany. Pokud jsou vyšší s kostí, tak přibližně 6 minut.

2. Je-li třeba, maso na moment vyjměte, pánev očistěte, aby se v ní dále nepřepaloval přípek. Maso vraťte zpět na pánev, pokračujte na středně silném ohni, podlijte portským vínem Sandeman Ruby Porto, a jakmile začne bublat, přidejte vodu. Zesilte výkon, a až omáčka opět začne bublat, přidejte žampiony, piniové oříšky a smetanu.

3. Nyní zmírněte oheň a za občasného míchání ještě krátce povařte, aby omáčka zhoustla. Na závěr pánev částečně přiklopte poklicí a posledních 10 minut nechte dusit. Pokud je potřeba, lehce dosolte či dopepřete a můžete servírovat například jako Gui Gedda ozdobené listy čerstvé petržele.

Víkend u grilu: Je libo kuře, klobásky, krkovici, burger nebo špízy?
Bůček pečený na šalvěji
Vepřové medailonky s jablky a hořčicí
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Teprve až si uvaříte domácí džem z pokladů ze zahrádky nebo z toho, co jste ...

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Zpříjemněte si teplé večery skvělým ovocným drinkem, který zvládnete...

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama