Reklama
Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Když rostou houby, je skoro povinnost připravit je k večeři. Recept s hořčicí, masem a balzamikem je tak skvělý, že budete mít boule za ušima. Pokud jste čerstvé houby nesehnali, můžete použít žampiony.

Ingredience:

2 steaky z vepřové panenky
8 lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce hořčice
150 g bílých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
150 g žampionů portobello(lze nahradit lesními dle chuti)
150 g hnědých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
2 lžíce másla
60 ml chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ostrým nožem nejprve panenku překrojte napůl a poté podélně krájejte na tenké proužky. V míse maso smíchejte s hořčicí.

2. Na čistém prkénku nakrájejte všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtyři lžíce olivového oleje. Přidejte houby a smažte 3–4 minuty, osolte a opepřete. Následně přidejte máslo a chilli balzamikový krém a vařte, dokud omáčka nezesklovatí.

3. Na další pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, na kterém opečete vepřovou panenku. Smažte ji po dobu 6–7 minut, poté osolte a opepřete.

4. Panenku vyjměte z pánve, podávejte s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobte nasekanou pažitkou.

Vepřové medailonky s jablky a hořčicí
Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech
Jak ugrilovat tu nejlepší flákotu masa? Návod krok za krokem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Ať už se u vás na druhý pokus staví čáp, nebo vrána, každý člen rodiny to ...

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

Od určitého věku se vráskám nevyhneme, ale existuje pár způsobů, jak jejich ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama