Reklama
Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Když rostou houby, je skoro povinnost připravit je k večeři. Recept s hořčicí, masem a balzamikem je tak skvělý, že budete mít boule za ušima. Pokud jste čerstvé houby nesehnali, můžete použít žampiony.

Ingredience:

2 steaky z vepřové panenky
8 lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce hořčice
150 g bílých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
150 g žampionů portobello(lze nahradit lesními dle chuti)
150 g hnědých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
2 lžíce másla
60 ml chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ostrým nožem nejprve panenku překrojte napůl a poté podélně krájejte na tenké proužky. V míse maso smíchejte s hořčicí.

2. Na čistém prkénku nakrájejte všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtyři lžíce olivového oleje. Přidejte houby a smažte 3–4 minuty, osolte a opepřete. Následně přidejte máslo a chilli balzamikový krém a vařte, dokud omáčka nezesklovatí.

3. Na další pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, na kterém opečete vepřovou panenku. Smažte ji po dobu 6–7 minut, poté osolte a opepřete.

4. Panenku vyjměte z pánve, podávejte s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobte nasekanou pažitkou.

Vepřové medailonky s jablky a hořčicí
Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech
Jak ugrilovat tu nejlepší flákotu masa? Návod krok za krokem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama