Reklama
Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Recept: Vepřová panenka s hořčicí a restovanými houbami

Když rostou houby, je skoro povinnost připravit je k večeři. Recept s hořčicí, masem a balzamikem je tak skvělý, že budete mít boule za ušima. Pokud jste čerstvé houby nesehnali, můžete použít žampiony.

Ingredience:

2 steaky z vepřové panenky
8 lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce hořčice
150 g bílých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
150 g žampionů portobello(lze nahradit lesními dle chuti)
150 g hnědých žampionů (lze nahradit lesními dle chuti)
2 lžíce másla
60 ml chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ostrým nožem nejprve panenku překrojte napůl a poté podélně krájejte na tenké proužky. V míse maso smíchejte s hořčicí.

2. Na čistém prkénku nakrájejte všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtyři lžíce olivového oleje. Přidejte houby a smažte 3–4 minuty, osolte a opepřete. Následně přidejte máslo a chilli balzamikový krém a vařte, dokud omáčka nezesklovatí.

3. Na další pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, na kterém opečete vepřovou panenku. Smažte ji po dobu 6–7 minut, poté osolte a opepřete.

4. Panenku vyjměte z pánve, podávejte s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobte nasekanou pažitkou.

Vepřové medailonky s jablky a hořčicí
Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech
Jak ugrilovat tu nejlepší flákotu masa? Návod krok za krokem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

Většina z nás vnímá sex jako symbol společné lásky, akt k ...

 Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Jste unavená, vystresovaná a vaše pleť to těžce odnáší? Nenechte si ...

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Poslední letní paprsky jsou ideální příležitostí k tomu vydat se s ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama