Reklama
Foto: Yuliya Navitskaya

Recept: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Když jsme foodblogerské duo Kublanka požádali o recept, který je nejvíce vystihuje, bez přemýšlení nám dali tento. Pálivé italské špagety prý milují nejen oni, ale také jejich dva malí synové.

Manželé Kuba a Blanka, které možná znáte z blogu Kublanka, se s námi podělili o svůj nejoblíbenější recept. Spaghetti aglio, olio e peperoncino prý vaří často – kromě toho, že jsou chutné a milují je i jejich dva synové, stojí pár korun a máte je hotové raz dva. Zkuste je taky, potřebujete jen:

16935612_10209087505886377_1171184876_o

Recept je na 4 porce.

Ingredience:

450 g sušených špaget
60 ml olivového oleje
1–2 červené chilli papričky, nakrájené najemno
6 stroužků česneku, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
sůl

ČTĚTE TAKÉ: 13 českých restaurací, které musíte navštívit alespoň jednou za život

Postup:

Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente. Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek spolu s chilli papričkami a nechte krátce orestovat. Podlijte zhruba polovinou naběračky vody z těstovin a míchejte, dokud nevznikne emulze.

Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je do pánve s omáčkou, posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou a promíchejte. Ihned podávejte.

Tip redakce: Minulý měsíc jsme se podívali do domovů několika známých českých foodblogerů. Mrkli jsme se do kuchyně Kublanky, Kitchenette a Bjukitchen. Chcete-li se podívat, jak to u nich vypadá, a přečíst si, co jim v ledničce nesmí chybět, kupte si březnový Svět ženy. Je aktuálně na stáncích.

Těstoviny s pečenými rajčaty
Těstoviny s vinnou klobásou
Penne s masovými kuličkami a rukolou a smetanové jahody jako sladká tečka
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

Stres ničí nejen naše nervy, ale také zdraví

Stres ničí nejen naše nervy, ale také zdraví

Není člověk, od kterého bychom někdy neslyšeli větu „Jsem ve stresu“. Stres ...

Kolik kávy bychom měli vypít, abychom zhubli?

Kolik kávy bychom měli vypít, abychom zhubli?

Po světě chodí miliony lidí, kteří kávu milují. Kafe dobře chutná, ...

Královská radost: William a Kate čekají třetí dítě

Královská radost: William a Kate čekají třetí dítě

Radostná zpráva, že vévodkyně Kate Middleton a její manžel princ William zplodili ...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama