Foto: Yuliya Navitskaya

Recept: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Když jsme foodblogerské duo Kublanka požádali o recept, který je nejvíce vystihuje, bez přemýšlení nám dali tento. Pálivé italské špagety prý milují nejen oni, ale také jejich dva malí synové.

Manželé Kuba a Blanka, které možná znáte z blogu Kublanka, se s námi podělili o svůj nejoblíbenější recept. Spaghetti aglio, olio e peperoncino prý vaří často – kromě toho, že jsou chutné a milují je i jejich dva synové, stojí pár korun a máte je hotové raz dva. Zkuste je taky, potřebujete jen:

16935612_10209087505886377_1171184876_o

Recept je na 4 porce.

Ingredience:

450 g sušených špaget
60 ml olivového oleje
1–2 červené chilli papričky, nakrájené najemno
6 stroužků česneku, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
sůl

ČTĚTE TAKÉ: 13 českých restaurací, které musíte navštívit alespoň jednou za život

Postup:

Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente. Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek spolu s chilli papričkami a nechte krátce orestovat. Podlijte zhruba polovinou naběračky vody z těstovin a míchejte, dokud nevznikne emulze.

Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je do pánve s omáčkou, posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou a promíchejte. Ihned podávejte.

Tip redakce: Minulý měsíc jsme se podívali do domovů několika známých českých foodblogerů. Mrkli jsme se do kuchyně Kublanky, Kitchenette a Bjukitchen. Chcete-li se podívat, jak to u nich vypadá, a přečíst si, co jim v ledničce nesmí chybět, kupte si březnový Svět ženy. Je aktuálně na stáncích.

Těstoviny s pečenými rajčaty
Těstoviny s vinnou klobásou
Penne s masovými kuličkami a rukolou a smetanové jahody jako sladká tečka
TwitterFacebookTisknoutTisknout

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše... a třecí plochy prostě patří ke každému ...

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Zlobení k dětství patří. Je to totiž jeden z nástrojů, jak si děti mohou ...

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

V patnácti objížděla pankáčské festivaly, od osmnácti má na ...

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Slibují vám různé reklamní kampaně, že pomocí liposukce zhubnete bez ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama