Manželé Kuba a Blanka, které možná znáte z blogu Kublanka, se s námi podělili o svůj nejoblíbenější recept. Spaghetti aglio, olio e peperoncino prý vaří často – kromě toho, že jsou chutné a milují je i jejich dva synové, stojí pár korun a máte je hotové raz dva. Zkuste je taky, potřebujete jen:
Recept je na 4 porce.
Ingredience:
450 g sušených špaget
60 ml olivového oleje
1–2 červené chilli papričky, nakrájené najemno
6 stroužků česneku, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
sůl
ČTĚTE TAKÉ: 13 českých restaurací, které musíte navštívit alespoň jednou za život
Postup:
Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente. Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek spolu s chilli papričkami a nechte krátce orestovat. Podlijte zhruba polovinou naběračky vody z těstovin a míchejte, dokud nevznikne emulze.
Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je do pánve s omáčkou, posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou a promíchejte. Ihned podávejte.
Tip redakce: Minulý měsíc jsme se podívali do domovů několika známých českých foodblogerů. Mrkli jsme se do kuchyně Kublanky, Kitchenette a Bjukitchen. Chcete-li se podívat, jak to u nich vypadá, a přečíst si, co jim v ledničce nesmí chybět, kupte si březnový Svět ženy. Je aktuálně na stáncích.