Reklama
Foto: Yuliya Navitskaya

Recept: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Když jsme foodblogerské duo Kublanka požádali o recept, který je nejvíce vystihuje, bez přemýšlení nám dali tento. Pálivé italské špagety prý milují nejen oni, ale také jejich dva malí synové.

Manželé Kuba a Blanka, které možná znáte z blogu Kublanka, se s námi podělili o svůj nejoblíbenější recept. Spaghetti aglio, olio e peperoncino prý vaří často – kromě toho, že jsou chutné a milují je i jejich dva synové, stojí pár korun a máte je hotové raz dva. Zkuste je taky, potřebujete jen:

16935612_10209087505886377_1171184876_o

Recept je na 4 porce.

Ingredience:

450 g sušených špaget
60 ml olivového oleje
1–2 červené chilli papričky, nakrájené najemno
6 stroužků česneku, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
sůl

ČTĚTE TAKÉ: 13 českých restaurací, které musíte navštívit alespoň jednou za život

Postup:

Ve velkém množství osolené vody uvařte špagety al dente. Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek spolu s chilli papričkami a nechte krátce orestovat. Podlijte zhruba polovinou naběračky vody z těstovin a míchejte, dokud nevznikne emulze.

Uvařené těstoviny sceďte, přidejte je do pánve s omáčkou, posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou a promíchejte. Ihned podávejte.

Tip redakce: Minulý měsíc jsme se podívali do domovů několika známých českých foodblogerů. Mrkli jsme se do kuchyně Kublanky, Kitchenette a Bjukitchen. Chcete-li se podívat, jak to u nich vypadá, a přečíst si, co jim v ledničce nesmí chybět, kupte si březnový Svět ženy. Je aktuálně na stáncích.

Těstoviny s pečenými rajčaty
Těstoviny s vinnou klobásou
Penne s masovými kuličkami a rukolou a smetanové jahody jako sladká tečka
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama