Reklama
Recept: Skotská vejce

Recept: Skotská vejce

Tradiční anglosaský pokrm u nás možná znáte pod názvem „pštrosí vejce“. Tak či onak, jde o skvělý recept, i když trochu kaloričtější.

2 porce

Příprava: 25–30 minut
Smažení: 20 minut

Ingredience:

2 vejce
200 g mletého vepřového masa
hladká mouka
vejce
špetka soli, pepř
řepkový olej

Ingredience na bylinkovou strouhanku:

3 plátky starého toustového chleba
2–3 snítky tymiánu
špetka soli, příp. pepř

Ingredience na ochucenou majonézu:

5 lžic majonézy Hellmann’s Delikátní
1 lžička dijonské hořčice
1 menší sterilovaná okurka
pepř

Postup:

1. Tento krok vynechte, plánujete-li využít zbylá vejce z koledy. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvoříte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

3. V rendlíku rozehřejte asi 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut (do zezlátnutí). Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.

4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)
Recept: Bramborový salát s křenem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

Většina z nás vnímá sex jako symbol společné lásky, akt k ...

 Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Jste unavená, vystresovaná a vaše pleť to těžce odnáší? Nenechte si ...

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Poslední letní paprsky jsou ideální příležitostí k tomu vydat se s ...

Selfie jako identifikátor rakoviny. Nová aplikace bude zachraňovat životy.

Selfie jako identifikátor rakoviny. Nová aplikace bude zachraňovat životy.

Většina z nás selfie miluje. S parádním make-upem, oblečením a ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama