Reklama
Recept: Skotská vejce

Recept: Skotská vejce

Tradiční anglosaský pokrm u nás možná znáte pod názvem „pštrosí vejce“. Tak či onak, jde o skvělý recept, i když trochu kaloričtější.

2 porce

Příprava: 25–30 minut
Smažení: 20 minut

Ingredience:

2 vejce
200 g mletého vepřového masa
hladká mouka
vejce
špetka soli, pepř
řepkový olej

Ingredience na bylinkovou strouhanku:

3 plátky starého toustového chleba
2–3 snítky tymiánu
špetka soli, příp. pepř

Ingredience na ochucenou majonézu:

5 lžic majonézy Hellmann’s Delikátní
1 lžička dijonské hořčice
1 menší sterilovaná okurka
pepř

Postup:

1. Tento krok vynechte, plánujete-li využít zbylá vejce z koledy. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvoříte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

3. V rendlíku rozehřejte asi 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut (do zezlátnutí). Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.

4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)
Recept: Bramborový salát s křenem
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Placičky jako od babičky podle ájurvédské receptury

Recept: Placičky jako od babičky podle ájurvédské receptury

Chcete jíst zdravě, a přitom si neodpustit dobroty české kuchyně, které znáte už ...

Recept: Smoothie miska s červeným ovocem

Recept: Smoothie miska s červeným ovocem

Když je venku horko k padnutí, nikdo nemá chuť na těžké a tučné jídlo. Co ...

Recept: Nachos s avokádovým dipem

Recept: Nachos s avokádovým dipem

Pozvedněte obyčejné lupínky na hogo fogo mlsání. Stihnete to dřív, než ...

3 super jahodové recepty: Je libo nočky s omáčkou, nanuky nebo salát s kozím sýrem?

3 super jahodové recepty: Je libo nočky s omáčkou, nanuky nebo salát s kozím sýrem?

Jahodová sezona je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, ...

VIDEO: 3 letní vlasové účesy, které jsou trendy

VIDEO: 3 letní vlasové účesy, které jsou trendy

3 účesy = tři možnosti, jak v létě zazářit. Máte chuť na plážové ...

Celebrity se předhánějí v originálních outfitech. Nevkus, nebo nový trend?

Celebrity se předhánějí v originálních outfitech. Nevkus, nebo nový trend?

Originalitě se meze nekladou, i když někdy to je možná ku škodě. Poskládali jsme pro vás galerii 7 fotek ...

15 věcí, které jste o Coco Chanel nevěděli

15 věcí, které jste o Coco Chanel nevěděli

Znáte ji jako průkopnickou francouzskou návrhářku, která proslavila parfém ...

Otestujte své kouzelnické znalosti! 20 otázek za 20 let od vydání bestselleru o Harrym Potterovi

Otestujte své kouzelnické znalosti! 20 otázek za 20 let od vydání bestselleru o Harrym Potterovi

Tento měsíc je to dvacet let, co vyšla první kniha o čarodějovi Harrym Potterovi. ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama