Recept: Skotská vejce

Recept: Skotská vejce

Tradiční anglosaský pokrm u nás možná znáte pod názvem „pštrosí vejce“. Tak či onak, jde o skvělý recept, i když trochu kaloričtější.

2 porce

Příprava: 25–30 minut
Smažení: 20 minut

Ingredience:

2 vejce
200 g mletého vepřového masa
hladká mouka
vejce
špetka soli, pepř
řepkový olej

Ingredience na bylinkovou strouhanku:

3 plátky starého toustového chleba
2–3 snítky tymiánu
špetka soli, příp. pepř

Ingredience na ochucenou majonézu:

5 lžic majonézy Hellmann’s Delikátní
1 lžička dijonské hořčice
1 menší sterilovaná okurka
pepř

Postup:

1. Tento krok vynechte, plánujete-li využít zbylá vejce z koledy. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvoříte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

3. V rendlíku rozehřejte asi 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut (do zezlátnutí). Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.

4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)
Recept: Bramborový salát s křenem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše... a třecí plochy prostě patří ke každému ...

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Zlobení k dětství patří. Je to totiž jeden z nástrojů, jak si děti mohou ...

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

V patnácti objížděla pankáčské festivaly, od osmnácti má na ...

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Slibují vám různé reklamní kampaně, že pomocí liposukce zhubnete bez ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama