Reklama
Recept: Skotská vejce

Recept: Skotská vejce

Tradiční anglosaský pokrm u nás možná znáte pod názvem „pštrosí vejce“. Tak či onak, jde o skvělý recept, i když trochu kaloričtější.

2 porce

Příprava: 25–30 minut
Smažení: 20 minut

Ingredience:

2 vejce
200 g mletého vepřového masa
hladká mouka
vejce
špetka soli, pepř
řepkový olej

Ingredience na bylinkovou strouhanku:

3 plátky starého toustového chleba
2–3 snítky tymiánu
špetka soli, příp. pepř

Ingredience na ochucenou majonézu:

5 lžic majonézy Hellmann’s Delikátní
1 lžička dijonské hořčice
1 menší sterilovaná okurka
pepř

Postup:

1. Tento krok vynechte, plánujete-li využít zbylá vejce z koledy. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvoříte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

3. V rendlíku rozehřejte asi 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut (do zezlátnutí). Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.

4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)
Recept: Bramborový salát s křenem
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Pozvedněte obyčejné kotlety na luxusní jídlo. Inspirujte se receptem, který pro ...

Recept: Bábovka s rebarborou

Recept: Bábovka s rebarborou

Sezona rebarbory je v plném proudu, takže teď chutná úplně nejlépe. Nevíte, ...

Recept: Božský kokosový dezert

Recept: Božský kokosový dezert

Neobsahuje lepek ani laktózu, zato chutná tak dobře, že už nebudete chtít péct nic ...

Recept: Králík na víně po italsku

Recept: Králík na víně po italsku

Králík patří do české kuchyně asi stejně neodmyslitelně jako vajíčka k ...

Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Recept: Vepřové kotlety na víně a žampionech

Pozvedněte obyčejné kotlety na luxusní jídlo. Inspirujte se receptem, který pro ...

3x letní outfit podle Reese Witherspoon

3x letní outfit podle Reese Witherspoon

Herečka Reese Witherspoon (41) je typickou představitelkou zralé ženy a mámy, která to se ...

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Neseďte doma, tam na vás zážitky nečekají. Víme, kam stojí za to, ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama