Reklama
Recept: Skotská vejce

Recept: Skotská vejce

Tradiční anglosaský pokrm u nás možná znáte pod názvem „pštrosí vejce“. Tak či onak, jde o skvělý recept, i když trochu kaloričtější.

2 porce

Příprava: 25–30 minut
Smažení: 20 minut

Ingredience:

2 vejce
200 g mletého vepřového masa
hladká mouka
vejce
špetka soli, pepř
řepkový olej

Ingredience na bylinkovou strouhanku:

3 plátky starého toustového chleba
2–3 snítky tymiánu
špetka soli, příp. pepř

Ingredience na ochucenou majonézu:

5 lžic majonézy Hellmann’s Delikátní
1 lžička dijonské hořčice
1 menší sterilovaná okurka
pepř

Postup:

1. Tento krok vynechte, plánujete-li využít zbylá vejce z koledy. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvoříte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

3. V rendlíku rozehřejte asi 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut (do zezlátnutí). Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.

Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, vařeným či šťouchaným bramborem.

4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)
Recept: Bramborový salát s křenem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Získejte pro sebe a svou kamarádku běžecké tréninky zdarma. Buďte s námi na ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama