Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Salsa z paprik báječná k masu i brambůrkům

Recept: Salsa z paprik báječná k masu i brambůrkům

Než začnete grilovat, připravte si salsu z paprik, která vašemu steaku nebo obyčejným lupínkům dodá skvělý šmrnc.

Vystačí na: asi 4 sklenice à 350 ml
Doba přípravy:asi 30 minut

Přísady:

200 g cibule
2 chilli papričky
1 polévková lžíce oleje
600 g žlutých paprik (očištěných a pokrájených na malé kousky)
1 kg rajčat (očištěných a pokrájených na malé kousky)
50 ml jablečného octa
1 balíček Kyseliny citronové Dr.Oetker
1 zarovnaná kávová lžička soli
½ kávové lžičky mletého pepře
1 balíček Gelfixu Extra 2 : 1 Dr.Oetker
250 g cukru

Příprava:

1. Na přípravu salsy cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Chilli papričky očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a osmahněte ji do zlatova. Postupně přidejte papriku, kterou krátce osmahněte, rajčata, chilli papričky, ocet, kyselinu citronovou, sůl a pepř a asi 3 minuty poduste.

2. Obsah balíčku Gelfix smíchejte s cukrem, přidejte do směsi a za stálého míchání asi 8 minut důkladně povařte.

3. Případnou pěnu odeberte a plňte do připravených sklenic až po okraj. Uzavřete pečlivě víčkem, sklenice obraťte dnem vzhůru a asi 5 minut nechte stát na víčku.

Upozornění: Při manipulaci s chilli papričkami doporučujeme použít gumové rukavice.