Reklama
Zdroj foto: Martin Škoda

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit obligátním sýrem, olivami nebo slanými arašídy. Ale co si připravit něco originálnějšího? Zeptali jsme se kuchaře a moderátora Martina Škody, co k vínu servíruje on. Poradil nám recept na rybí taštičky, po kterých se budete olizovat až za ušima...

Potřebujete:

Na taštičky (cca 8 větších ks)

1x listové těsto

cca 300 g filetu ze sladkovodních ryb (candát, kapr, pstruh, sumec, stačí i jeden druh nebo můžete udělat mix)

šťáva asi z půlky citronu

hrst listové petržele

1 malá lžička mletého sušeného česneku

2 lžíce másla

1 vejce

sůl a mletý bílý pepř dle chuti

Na rajčatovou salsu

400 g (1 plechovka) loupaných rajčat

1 šalotka nebo malá červená cibule

2 lžíce rostlinného oleje

hrst listové petržele

sůl, černý pepř a tekutý med dle chuti

Postup:

Taštičky

Troubu rozehřejte na 200 °C. Zkontrolujte, že v rybím mase nejsou žádné kosti, filety zbavte kůže a osušte je. Poté rybu nakrájejte na malé kousky, ochuťte solí, pepřem, čersnekem a mírně zakápněte citronem. Přidejte na nudličky nakrájenou petržel a vše zamíchejte. Pamatujte, že těsto není moc slané, takže je třeba náplň trochu víc ochutit, aby pak nebyla mdlá. Vezměte misku o průměru 8 až 10 cm a obraťte ji na vyválené těsto. Vykrájejte z něch tolik kulatých placek, kolik se vám povede. Je to jednoduché. Misku položte na těsto a kolem obvodu ji objeťte nožem. Do středu každé placky dejte trochu rybí náplně a navrch malý oříšek másla – ten rybu krásně zjemní. Kraje těsta kolem náplně potřete rozšlehaným vejcem. Přeložte těsto přes rybu, aby vznikl půlkruh (taštička) a vidličkou stiskněte okraje k sobě. Taštičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete zbylým vejcem. Do každé taštičky udělejte na povrchu 2 až 3 dírky nožem, ať vám těsto při pečení nepopraská. Pak dejte taštičky do vyhřáte trouby a pečte je asi 15 minut.

Salsa

Rajčata mírně rozmixujte, ať jsou v salse cítít i kousky. Šalotku a petrželku nasekejte najemno a obojí přidejte k rajčatům. Přilijte olej a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a medem. Salsu promíchejte a nechte chvíli odležete v lednici. Křupavé taštičky vyndejte z trouby a rovnou podávejte se salsou.

Tip redakce: Další skvělé recepty najdete na facebookovém profilu Martina – Martin Škoda, @skodanevarit nebo na Instagramu martin_skoda.

Recept: Zapečené brambory s kroupami
Recept: Dýňová polévka s chilli
Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama