Reklama
Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Tenhle řecký salát vám přijde vhod, když budete mít velký hlad a zároveň chuť na něco svěžího. Přestože je lehký, díky chipsům z prosciutta vás zasytí.

Ingredience:

12 středně velkých mrkví
4 lžíce olivového oleje
8 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce čerstvých lístků koriandru
6 plátků prosciutta
200 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce bílého balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem
Kůra z 1 limetky
50 ml olivového oleje
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup:

1. V malé misce rozmíchejte čerstvý smetanový sýr s balzamikovým krémem s pomerančem a citronem. Přidejte kůru z limetky, 50 ml olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte.

2. Oloupejte mrkve a nastrouhejte je nahrubo. Do misky s nastrouhanou mrkví přidejte 4 lžíce olivového oleje, klasický balzamikový krém, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte mrkev marinovat v ledničce po dobu 20 minut.

3. Plátky prosciutta dejte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě při teplotě 120 stupňů Celsia po dobu 18–20 minut, dokud proscuitto není křupavé. Marinovanou mrkev podávejte v malých miskách. Nejlépe s čerstvým smetanovým sýrem a prosciutto chipsy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru.

Stop plýtvání jídlem! Jezte mrkvovou nať, kedlubnové listy i kůru citrusů
Recept: Tortilla s kuřecím masem, letním salátem a řeckou zálivkou
4 skvělé letní saláty s netradiční zálivkou
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Nemusíte jej jen namazat, popřípadě opéct. S plátky kvalitního ...

Ztracený kufr i pěkné počasí: Podívejte se, co si můžete pojistit

Ztracený kufr i pěkné počasí: Podívejte se, co si můžete pojistit

Plánování dovolené není jen o výběru destinace, balení kufrů a ...

Pořád vám na něm něco vadí? Pozor, může to být hlavně vaše chyba!

Pořád vám na něm něco vadí? Pozor, může to být hlavně vaše chyba!

Chyby lidí v našem okolí nás vytáčejí ze všeho nejvíc. ...

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama