Reklama
Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Tenhle řecký salát vám přijde vhod, když budete mít velký hlad a zároveň chuť na něco svěžího. Přestože je lehký, díky chipsům z prosciutta vás zasytí.

Ingredience:

12 středně velkých mrkví
4 lžíce olivového oleje
8 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce čerstvých lístků koriandru
6 plátků prosciutta
200 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce bílého balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem
Kůra z 1 limetky
50 ml olivového oleje
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup:

1. V malé misce rozmíchejte čerstvý smetanový sýr s balzamikovým krémem s pomerančem a citronem. Přidejte kůru z limetky, 50 ml olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte.

2. Oloupejte mrkve a nastrouhejte je nahrubo. Do misky s nastrouhanou mrkví přidejte 4 lžíce olivového oleje, klasický balzamikový krém, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte mrkev marinovat v ledničce po dobu 20 minut.

3. Plátky prosciutta dejte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě při teplotě 120 stupňů Celsia po dobu 18–20 minut, dokud proscuitto není křupavé. Marinovanou mrkev podávejte v malých miskách. Nejlépe s čerstvým smetanovým sýrem a prosciutto chipsy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru.

Stop plýtvání jídlem! Jezte mrkvovou nať, kedlubnové listy i kůru citrusů
Recept: Tortilla s kuřecím masem, letním salátem a řeckou zálivkou
4 skvělé letní saláty s netradiční zálivkou
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

Většina z nás vnímá sex jako symbol společné lásky, akt k ...

 Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Jste unavená, vystresovaná a vaše pleť to těžce odnáší? Nenechte si ...

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Poslední letní paprsky jsou ideální příležitostí k tomu vydat se s ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama