Reklama
Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Tenhle řecký salát vám přijde vhod, když budete mít velký hlad a zároveň chuť na něco svěžího. Přestože je lehký, díky chipsům z prosciutta vás zasytí.

Ingredience:

12 středně velkých mrkví
4 lžíce olivového oleje
8 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce čerstvých lístků koriandru
6 plátků prosciutta
200 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce bílého balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem
Kůra z 1 limetky
50 ml olivového oleje
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup:

1. V malé misce rozmíchejte čerstvý smetanový sýr s balzamikovým krémem s pomerančem a citronem. Přidejte kůru z limetky, 50 ml olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte.

2. Oloupejte mrkve a nastrouhejte je nahrubo. Do misky s nastrouhanou mrkví přidejte 4 lžíce olivového oleje, klasický balzamikový krém, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte mrkev marinovat v ledničce po dobu 20 minut.

3. Plátky prosciutta dejte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě při teplotě 120 stupňů Celsia po dobu 18–20 minut, dokud proscuitto není křupavé. Marinovanou mrkev podávejte v malých miskách. Nejlépe s čerstvým smetanovým sýrem a prosciutto chipsy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru.

Stop plýtvání jídlem! Jezte mrkvovou nať, kedlubnové listy i kůru citrusů
Recept: Tortilla s kuřecím masem, letním salátem a řeckou zálivkou
4 skvělé letní saláty s netradiční zálivkou
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama