Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Marinovaný mrkvový salát s prosciutto chipsy

Tenhle řecký salát vám přijde vhod, když budete mít velký hlad a zároveň chuť na něco svěžího. Přestože je lehký, díky chipsům z prosciutta vás zasytí.

Ingredience:

12 středně velkých mrkví
4 lžíce olivového oleje
8 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce čerstvých lístků koriandru
6 plátků prosciutta
200 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce bílého balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citronem
Kůra z 1 limetky
50 ml olivového oleje
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup:

1. V malé misce rozmíchejte čerstvý smetanový sýr s balzamikovým krémem s pomerančem a citronem. Přidejte kůru z limetky, 50 ml olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte.

2. Oloupejte mrkve a nastrouhejte je nahrubo. Do misky s nastrouhanou mrkví přidejte 4 lžíce olivového oleje, klasický balzamikový krém, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte mrkev marinovat v ledničce po dobu 20 minut.

3. Plátky prosciutta dejte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě při teplotě 120 stupňů Celsia po dobu 18–20 minut, dokud proscuitto není křupavé. Marinovanou mrkev podávejte v malých miskách. Nejlépe s čerstvým smetanovým sýrem a prosciutto chipsy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru.