Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Je nadýchaná, chutná přímo božsky, a navíc je zdravější než ostatní rolády. Neobsahuje totiž lepek, takže až ji budete mlsat, nemusíte mít výčitky.

Ingredience na těsto:

5 vajec
150 g cukru krupice
50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Ingredience na náplň:

300 g smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
50 g čerstvých nebo mražených malin

Ingredience na dokončení:

trochu cukru moučka
trochu kakaa

Rolada1

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robota se šlehací metlou vyklepněte vaječné bílky a ušlehejte tuhý sníh. Ten přendejte do další mísy na těsto a do robota dejte žloutky. Přidejte cukr krupice.

2. Šlehejte na vysoké otáčky, až se cukr rozpustí a vznikne jemný žloutkový krém. Přidejte rozpuštěnou Heru a prošlehejte. Mezitím, co se žloutky šlehají, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do našlehaných žloutků. Tuto směs velice opatrně spojte s ušlehanými bílky.

3. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální je velikost cca 32 x 44 cm (velký plech do trouby).

4. Pečte ve středu trouby vyhřáté na 200 °C, na funkci klasický horní a spodní ohřev, 10 minut. Více ne! Těsto by bylo příliš tuhé a roláda by popraskala.

DSC_1248

5. Když se roláda peče, připravte si na kuchyňskou linku čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a kakaem (jedna vrstva cukru a jedna vrstva kakaa). Upečený plát těsta překlopte na utěrku a ihned i s utěrkou zarolujte. Nechejte vychladnout. Až těsto vychladne, ušlehejte šlehačku s cukrem. Roládu rozviňte a namažte šlehačkou. Posypejte malinami a zase zaviňte do tvaru rolády. Nechejte v lednici do druhého dne zatuhnout a vychladit.

Supersnadné kakaové řezy
Jarní cupcaky
Pškot s tvarohovým krémem a malinami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše... a třecí plochy prostě patří ke každému ...

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Zlobení k dětství patří. Je to totiž jeden z nástrojů, jak si děti mohou ...

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

V patnácti objížděla pankáčské festivaly, od osmnácti má na ...

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Slibují vám různé reklamní kampaně, že pomocí liposukce zhubnete bez ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama