Reklama
Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Je nadýchaná, chutná přímo božsky, a navíc je zdravější než ostatní rolády. Neobsahuje totiž lepek, takže až ji budete mlsat, nemusíte mít výčitky.

Ingredience na těsto:

5 vajec
150 g cukru krupice
50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Ingredience na náplň:

300 g smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
50 g čerstvých nebo mražených malin

Ingredience na dokončení:

trochu cukru moučka
trochu kakaa

Rolada1

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robota se šlehací metlou vyklepněte vaječné bílky a ušlehejte tuhý sníh. Ten přendejte do další mísy na těsto a do robota dejte žloutky. Přidejte cukr krupice.

2. Šlehejte na vysoké otáčky, až se cukr rozpustí a vznikne jemný žloutkový krém. Přidejte rozpuštěnou Heru a prošlehejte. Mezitím, co se žloutky šlehají, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do našlehaných žloutků. Tuto směs velice opatrně spojte s ušlehanými bílky.

3. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální je velikost cca 32 x 44 cm (velký plech do trouby).

4. Pečte ve středu trouby vyhřáté na 200 °C, na funkci klasický horní a spodní ohřev, 10 minut. Více ne! Těsto by bylo příliš tuhé a roláda by popraskala.

DSC_1248

5. Když se roláda peče, připravte si na kuchyňskou linku čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a kakaem (jedna vrstva cukru a jedna vrstva kakaa). Upečený plát těsta překlopte na utěrku a ihned i s utěrkou zarolujte. Nechejte vychladnout. Až těsto vychladne, ušlehejte šlehačku s cukrem. Roládu rozviňte a namažte šlehačkou. Posypejte malinami a zase zaviňte do tvaru rolády. Nechejte v lednici do druhého dne zatuhnout a vychladit.

Supersnadné kakaové řezy
Jarní cupcaky
Pškot s tvarohovým krémem a malinami
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Nakládané citrony v soli

Recept: Nakládané citrony v soli

Delikatesa, která vám zabere tak málo času a udělá tak hodně chuti. V ...

Recept: Kandovaná citrusová kůra

Recept: Kandovaná citrusová kůra

Řekněte kupovaných chemických cukrovinkám sbohem. Udělejte pro děti vlastní ze ...

Recept: Bezlepkový celozrnný chléb

Recept: Bezlepkový celozrnný chléb

Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo chutná dobře a v mnoha ...

Recept: Burrito rolka se salátem a sýrem

Recept: Burrito rolka se salátem a sýrem

Chystáte se o víkendu na kolo? Nebo plánujete romantickou procházku parkem? Ať už ...

Pavlína Němcová: Třicítka je nádherný věk, po čtyřicítce je vám hůř

Pavlína Němcová: Třicítka je nádherný věk, po čtyřicítce je vám hůř

Každé setkání s modelkou, herečkou a designérkou šperků Pavlínou ...

VIDEO: Velikonoční DIY vejce 5x jinak

VIDEO: Velikonoční DIY vejce 5x jinak

Zapomeňte na rozpuštěné voskovky a mravenčí práci se špendlíkem na ...

10 důvodů, proč žijí Japonci déle

10 důvodů, proč žijí Japonci déle

V říši vycházejícího slunce se lidé dožívají více...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama