Reklama
Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Je nadýchaná, chutná přímo božsky, a navíc je zdravější než ostatní rolády. Neobsahuje totiž lepek, takže až ji budete mlsat, nemusíte mít výčitky.

Ingredience na těsto:

5 vajec
150 g cukru krupice
50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Ingredience na náplň:

300 g smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
50 g čerstvých nebo mražených malin

Ingredience na dokončení:

trochu cukru moučka
trochu kakaa

Rolada1

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robota se šlehací metlou vyklepněte vaječné bílky a ušlehejte tuhý sníh. Ten přendejte do další mísy na těsto a do robota dejte žloutky. Přidejte cukr krupice.

2. Šlehejte na vysoké otáčky, až se cukr rozpustí a vznikne jemný žloutkový krém. Přidejte rozpuštěnou Heru a prošlehejte. Mezitím, co se žloutky šlehají, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do našlehaných žloutků. Tuto směs velice opatrně spojte s ušlehanými bílky.

3. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální je velikost cca 32 x 44 cm (velký plech do trouby).

4. Pečte ve středu trouby vyhřáté na 200 °C, na funkci klasický horní a spodní ohřev, 10 minut. Více ne! Těsto by bylo příliš tuhé a roláda by popraskala.

DSC_1248

5. Když se roláda peče, připravte si na kuchyňskou linku čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a kakaem (jedna vrstva cukru a jedna vrstva kakaa). Upečený plát těsta překlopte na utěrku a ihned i s utěrkou zarolujte. Nechejte vychladnout. Až těsto vychladne, ušlehejte šlehačku s cukrem. Roládu rozviňte a namažte šlehačkou. Posypejte malinami a zase zaviňte do tvaru rolády. Nechejte v lednici do druhého dne zatuhnout a vychladit.

Supersnadné kakaové řezy
Jarní cupcaky
Pškot s tvarohovým krémem a malinami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

Stres ničí nejen naše nervy, ale také zdraví

Stres ničí nejen naše nervy, ale také zdraví

Není člověk, od kterého bychom někdy neslyšeli větu „Jsem ve stresu“. Stres ...

Kolik kávy bychom měli vypít, abychom zhubli?

Kolik kávy bychom měli vypít, abychom zhubli?

Po světě chodí miliony lidí, kteří kávu milují. Kafe dobře chutná, ...

Královská radost: William a Kate čekají třetí dítě

Královská radost: William a Kate čekají třetí dítě

Radostná zpráva, že vévodkyně Kate Middleton a její manžel princ William zplodili ...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama