Reklama
Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Je nadýchaná, chutná přímo božsky, a navíc je zdravější než ostatní rolády. Neobsahuje totiž lepek, takže až ji budete mlsat, nemusíte mít výčitky.

Ingredience na těsto:

5 vajec
150 g cukru krupice
50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Ingredience na náplň:

300 g smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
50 g čerstvých nebo mražených malin

Ingredience na dokončení:

trochu cukru moučka
trochu kakaa

Rolada1

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robota se šlehací metlou vyklepněte vaječné bílky a ušlehejte tuhý sníh. Ten přendejte do další mísy na těsto a do robota dejte žloutky. Přidejte cukr krupice.

2. Šlehejte na vysoké otáčky, až se cukr rozpustí a vznikne jemný žloutkový krém. Přidejte rozpuštěnou Heru a prošlehejte. Mezitím, co se žloutky šlehají, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do našlehaných žloutků. Tuto směs velice opatrně spojte s ušlehanými bílky.

3. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální je velikost cca 32 x 44 cm (velký plech do trouby).

4. Pečte ve středu trouby vyhřáté na 200 °C, na funkci klasický horní a spodní ohřev, 10 minut. Více ne! Těsto by bylo příliš tuhé a roláda by popraskala.

DSC_1248

5. Když se roláda peče, připravte si na kuchyňskou linku čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a kakaem (jedna vrstva cukru a jedna vrstva kakaa). Upečený plát těsta překlopte na utěrku a ihned i s utěrkou zarolujte. Nechejte vychladnout. Až těsto vychladne, ušlehejte šlehačku s cukrem. Roládu rozviňte a namažte šlehačkou. Posypejte malinami a zase zaviňte do tvaru rolády. Nechejte v lednici do druhého dne zatuhnout a vychladit.

Supersnadné kakaové řezy
Jarní cupcaky
Pškot s tvarohovým krémem a malinami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Nemusíte jej jen namazat, popřípadě opéct. S plátky kvalitního ...

Zlozvyky dětí: Okřikování nic neřeší

Zlozvyky dětí: Okřikování nic neřeší

Kdyby byly všechny děti bezchybné, dokonalé a vzorné, měli bychom to ...

Červencový Svět ženy je tady!

Červencový Svět ženy je tady!

Pozor, je tady první letní hlášení! Nové číslo je doslova ...

Novinářka na cestách: Vypasení pavouci a noci bez oblíbeného krému

Novinářka na cestách: Vypasení pavouci a noci bez oblíbeného krému

Třicítka za vámi, pár peněz na účtu, co s tím? A co třeba takhle dát...

Máte chuť na aktivní sobotu? Dejte si mírový běh (a potom spoustu zábavy)

Máte chuť na aktivní sobotu? Dejte si mírový běh (a potom spoustu zábavy)

Mírový projekt má už více než třicetiletou historii. Zúčastnit se jej ...

zasepohromade
Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama