Reklama
Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou

Je nadýchaná, chutná přímo božsky, a navíc je zdravější než ostatní rolády. Neobsahuje totiž lepek, takže až ji budete mlsat, nemusíte mít výčitky.

Ingredience na těsto:

5 vajec
150 g cukru krupice
50 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

Ingredience na náplň:

300 g smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
50 g čerstvých nebo mražených malin

Ingredience na dokončení:

trochu cukru moučka
trochu kakaa

Rolada1

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robota se šlehací metlou vyklepněte vaječné bílky a ušlehejte tuhý sníh. Ten přendejte do další mísy na těsto a do robota dejte žloutky. Přidejte cukr krupice.

2. Šlehejte na vysoké otáčky, až se cukr rozpustí a vznikne jemný žloutkový krém. Přidejte rozpuštěnou Heru a prošlehejte. Mezitím, co se žloutky šlehají, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu vlijte do našlehaných žloutků. Tuto směs velice opatrně spojte s ušlehanými bílky.

3. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Ideální je velikost cca 32 x 44 cm (velký plech do trouby).

4. Pečte ve středu trouby vyhřáté na 200 °C, na funkci klasický horní a spodní ohřev, 10 minut. Více ne! Těsto by bylo příliš tuhé a roláda by popraskala.

DSC_1248

5. Když se roláda peče, připravte si na kuchyňskou linku čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a kakaem (jedna vrstva cukru a jedna vrstva kakaa). Upečený plát těsta překlopte na utěrku a ihned i s utěrkou zarolujte. Nechejte vychladnout. Až těsto vychladne, ušlehejte šlehačku s cukrem. Roládu rozviňte a namažte šlehačkou. Posypejte malinami a zase zaviňte do tvaru rolády. Nechejte v lednici do druhého dne zatuhnout a vychladit.

Supersnadné kakaové řezy
Jarní cupcaky
Pškot s tvarohovým krémem a malinami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Získejte pro sebe a svou kamarádku běžecké tréninky zdarma. Buďte s námi na ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama