Reklama
Recept: Kari z červené čočky

Recept: Kari z červené čočky

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybějí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitaminů i minerálů a její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.

Luštěniny se mohou stát oblíbenou pochoutkou nejen při redukci váhy, vzhledem k jejich pozitivním účinkům na naše tělo bychom je neměli opomíjet ani v běžné stravě. Nejen že obsahují vysoké množství vlákniny, která dokáže zasytit i přes nízký obsah kalorií, jejich konzumace dodá našemu tělu i potřebné množství bílkovin. Pokud se chceme vyhnout jarním depresím a únavě a dodat tělu například potřebný vápník, hořčík a vitamin B, který nám po dlouhé zimě chybí, luštěniny jsou tím pravým způsobem, jak organismus nastartovat.

IMG_03371

Připravte si například kari z červené čočky. Tu navíc není potřeba ani máčet, krásně změkne během několika minut vaření a v kombinaci s kari vás nabije potřebnou energií.

Ingredience (na 2 porce):

2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr

Postup:

1. Nejprve rozehřejte pánev a připravte veškeré suroviny. Cibulku nakrájejte nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nasekanou cibulku, a jakmile začne sklovatět, přidejte lžičku kari, římský kmín a nechte ještě chvíli rozvonět. Přidejte pokrájená rajčata, mrkev a brambory a pod pokličkou nechte asi 30 minut na mírném plameni probublávat, dokud mrkev a brambory nezměknou.

2. Nakonec už stačí jen přidat propláchnutou červenou čočku a ještě 5 minut povařit. Hotové kari dochuťte a podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Tip: Další skvělé recepty najdete na blog.kitchenaid.cz.

Zdravě a pikantně: Orientální čočka
Kliknout a vařit: Největší e-shopy s potravinami u nás
Recept: Čatní z kaki
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama