Reklama
Recept: Kari z červené čočky

Recept: Kari z červené čočky

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybějí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitaminů i minerálů a její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.

Luštěniny se mohou stát oblíbenou pochoutkou nejen při redukci váhy, vzhledem k jejich pozitivním účinkům na naše tělo bychom je neměli opomíjet ani v běžné stravě. Nejen že obsahují vysoké množství vlákniny, která dokáže zasytit i přes nízký obsah kalorií, jejich konzumace dodá našemu tělu i potřebné množství bílkovin. Pokud se chceme vyhnout jarním depresím a únavě a dodat tělu například potřebný vápník, hořčík a vitamin B, který nám po dlouhé zimě chybí, luštěniny jsou tím pravým způsobem, jak organismus nastartovat.

IMG_03371

Připravte si například kari z červené čočky. Tu navíc není potřeba ani máčet, krásně změkne během několika minut vaření a v kombinaci s kari vás nabije potřebnou energií.

Ingredience (na 2 porce):

2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr

Postup:

1. Nejprve rozehřejte pánev a připravte veškeré suroviny. Cibulku nakrájejte nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nasekanou cibulku, a jakmile začne sklovatět, přidejte lžičku kari, římský kmín a nechte ještě chvíli rozvonět. Přidejte pokrájená rajčata, mrkev a brambory a pod pokličkou nechte asi 30 minut na mírném plameni probublávat, dokud mrkev a brambory nezměknou.

2. Nakonec už stačí jen přidat propláchnutou červenou čočku a ještě 5 minut povařit. Hotové kari dochuťte a podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Tip: Další skvělé recepty najdete na blog.kitchenaid.cz.

Zdravě a pikantně: Orientální čočka
Kliknout a vařit: Největší e-shopy s potravinami u nás
Recept: Čatní z kaki
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Budeš mít ségru nebo bráchu aneb jak dítě připravit na příchod sourozence

Ať už se u vás na druhý pokus staví čáp, nebo vrána, každý člen rodiny to ...

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

5 tipů, jak bojovat proti vráskám

Od určitého věku se vráskám nevyhneme, ale existuje pár způsobů, jak jejich ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama