Reklama
Recept: Kari z červené čočky

Recept: Kari z červené čočky

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybějí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitaminů i minerálů a její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.

Luštěniny se mohou stát oblíbenou pochoutkou nejen při redukci váhy, vzhledem k jejich pozitivním účinkům na naše tělo bychom je neměli opomíjet ani v běžné stravě. Nejen že obsahují vysoké množství vlákniny, která dokáže zasytit i přes nízký obsah kalorií, jejich konzumace dodá našemu tělu i potřebné množství bílkovin. Pokud se chceme vyhnout jarním depresím a únavě a dodat tělu například potřebný vápník, hořčík a vitamin B, který nám po dlouhé zimě chybí, luštěniny jsou tím pravým způsobem, jak organismus nastartovat.

IMG_03371

Připravte si například kari z červené čočky. Tu navíc není potřeba ani máčet, krásně změkne během několika minut vaření a v kombinaci s kari vás nabije potřebnou energií.

Ingredience (na 2 porce):

2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr

Postup:

1. Nejprve rozehřejte pánev a připravte veškeré suroviny. Cibulku nakrájejte nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nasekanou cibulku, a jakmile začne sklovatět, přidejte lžičku kari, římský kmín a nechte ještě chvíli rozvonět. Přidejte pokrájená rajčata, mrkev a brambory a pod pokličkou nechte asi 30 minut na mírném plameni probublávat, dokud mrkev a brambory nezměknou.

2. Nakonec už stačí jen přidat propláchnutou červenou čočku a ještě 5 minut povařit. Hotové kari dochuťte a podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Tip: Další skvělé recepty najdete na blog.kitchenaid.cz.

Zdravě a pikantně: Orientální čočka
Kliknout a vařit: Největší e-shopy s potravinami u nás
Recept: Čatní z kaki
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Tři recepty jako vzpomínka na dovolenou

Je vám líto, že se prázdniny chýlí ke konci a chvíle ...

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

Slovácká specialita: Fazolová lokšová polévka

V některých obcích jižně od Uherského Hradiště se tato polévka ...

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Horácká specialita: Mrkvance z Polné

Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také...

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

7 zdravotních benefitů, které nám přináší sex

Většina z nás vnímá sex jako symbol společné lásky, akt k ...

 Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Braňte svoji krásu: Osvěžující domácí maska

Jste unavená, vystresovaná a vaše pleť to těžce odnáší? Nenechte si ...

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Babí léto na vinicích: 5 (ne)tradičních tipů, kam se na jihu Moravy vydat

Poslední letní paprsky jsou ideální příležitostí k tomu vydat se s ...

Selfie jako identifikátor rakoviny. Nová aplikace bude zachraňovat životy.

Selfie jako identifikátor rakoviny. Nová aplikace bude zachraňovat životy.

Většina z nás selfie miluje. S parádním make-upem, oblečením a ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama