Recept: Hovězí steak s bylinkovým máslem

Recept: Hovězí steak s bylinkovým máslem

Není nad pořádný flák masa! Štíhlou linii si snadno udržíte tím, že vsadíte na kvalitní steak, ovšem bez příloh. „Každé sousto vychutnávejte pomalu, a aby vám snadněji klouzalo do krku, doplňte steak kouskem lahodného domácího bylinkového másla,“ dodává šéfkuchař Lukáš Lang z Orea Hotels & Resorts.

Ingredience:

800 g hovězího na steak
100 g másla
plocholistá petržel
tymián
černý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí nechte 3–4 hodiny odležet (ideálně přes noc). Nechte si povolit máslo, které pak vyšleháte společně s tymiánem a petrželkou nasekanou nadrobno. Zabalte do potravinářské fólie, zatočte do válečku a dejte ztuhnout do chladničky.

2. Odležené steaky připravujte podle výšky a dle toho, jak je máte rádi propečené (rare, medium, well done). Maso zprudka opečte ze všech stran a dejte do rozehřáté trouby na cca 200 °C.

3. Základní stupně propečení jsou krvavý (3–5 minut), středně propečený (6–9 minut), propečený (15–20 minut). Často se používá také úprava „medium rare“, což je něco mezi syrovým a středně propečeným steakem. Při servírování pokládejte 2–3 nakrájené plátky bylinkového másla na střed steaku.

Víkend u grilu: Je libo kuře, klobásky, krkovici, burger nebo špízy?
Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky
Jak ugrilovat tu nejlepší flákotu masa? Návod krok za krokem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Nemusíte jej jen namazat, popřípadě opéct. S plátky kvalitního ...

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

Manuál na sexy křivky aneb Vyvracíme mýty o hubnutí

Manuál na sexy křivky aneb Vyvracíme mýty o hubnutí

Hladovka nefunguje. To už všichni víme. Ale že by byla 100% platná i ...

Co jste možná nevěděla o sluneční ochraně

Co jste možná nevěděla o sluneční ochraně

Sluneční paprsky nám sice dodávají dávku energie a pozitivity, ale naše...

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama