Reklama
Recept: Hovězí steak s bylinkovým máslem

Recept: Hovězí steak s bylinkovým máslem

Není nad pořádný flák masa! Štíhlou linii si snadno udržíte tím, že vsadíte na kvalitní steak, ovšem bez příloh. „Každé sousto vychutnávejte pomalu, a aby vám snadněji klouzalo do krku, doplňte steak kouskem lahodného domácího bylinkového másla,“ dodává šéfkuchař Lukáš Lang z Orea Hotels & Resorts.

Ingredience:

800 g hovězího na steak
100 g másla
plocholistá petržel
tymián
černý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí nechte 3–4 hodiny odležet (ideálně přes noc). Nechte si povolit máslo, které pak vyšleháte společně s tymiánem a petrželkou nasekanou nadrobno. Zabalte do potravinářské fólie, zatočte do válečku a dejte ztuhnout do chladničky.

2. Odležené steaky připravujte podle výšky a dle toho, jak je máte rádi propečené (rare, medium, well done). Maso zprudka opečte ze všech stran a dejte do rozehřáté trouby na cca 200 °C.

3. Základní stupně propečení jsou krvavý (3–5 minut), středně propečený (6–9 minut), propečený (15–20 minut). Často se používá také úprava „medium rare“, což je něco mezi syrovým a středně propečeným steakem. Při servírování pokládejte 2–3 nakrájené plátky bylinkového másla na střed steaku.

Víkend u grilu: Je libo kuře, klobásky, krkovici, burger nebo špízy?
Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky
Jak ugrilovat tu nejlepší flákotu masa? Návod krok za krokem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Nejste šťastní? Chce to restart limbického systému, tvrdí Lenka Lipenská.

Nejste šťastní? Chce to restart limbického systému, tvrdí Lenka Lipenská.

Když přestane fungovat počítač z nevysvětlitelných důvodů, nejjednodušší...

Chcete větší rty? Zkuste tyto tříminutové triky!

Chcete větší rty? Zkuste tyto tříminutové triky!

Plné kypré rty jsou jednoduše sexy. Ne všechny z nás ale mají to ...

Jak vztahu prospívá spánek bez oblečení?

Jak vztahu prospívá spánek bez oblečení?

Možná nejste zvyklí na to spát nazí. Výsledky průzkumů vás ale ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama