Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Hovězí líčka na červeném víně krok za krokem

Možná je znáte z menu různých restaurací. Hovězí líčka jsou natolik populární, že by si své stálé místo zasloužila i ve vašem jídelníčku. Naučte se je s námi.

Pro 2 osoby:

Ingredience:

700 g hovězích líček
2 ks mrkve
1 ks petržele
1 cibule
200 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
olej
sůl, pepř
1 lžíce rajského protlaku
2 ks mrkve
1 pórek (zelená část)
máslo
příloha: bramborová kaše

Snimek_obrazovky_2017-01-30_v_16.05.26

Postup:

Maso omyjte, osušte, očistěte od blan a nakrájejte na větší kostky. Na pánvi rozpalte olej, osolené, opepřené maso z obou stran zprudka opečte. Potom maso vyjměte a do výpeku vložte nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Zeleninu restujte asi pět minut, přidejte červené víno a směs povařte. Omáčku dochuťte rajským protlakem, vlijte vývar, přiveďte k varu a znovu do pánve vraťte maso a celé pár minut provařte.

Připravte si vhodnou nádobu do trouby a maso s omáčkou do ní vložte. Pečte pod pokličkou na 180 °C až tři hodiny doměkka (maso kontrolujte a v případě potřeby podlévejte vodou). V tuto chvíli máte dostatek času na přípravu bramborové kaše.

Omáčku přes cedník propasírujte. Mrkev a pórek nakrájejte na tenké plátky, na másle krátce orestujte. Maso servírujte s bramborovou kaší a restovanou zeleninou a červeným vínem.