Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Bramborový salát s křenem

Svěží příloha přijde v létě vhod. Vyzkoušejte tak trochu jiný bramborový salát, který skvěle chutná k masu, rybě i jen tak sám o sobě.

Na cca 4 porce

Ingredience na salát:

500 g uvařených salátových brambor
2 menší uvařené červené řepy
200 g rukoly
2 svazky ředkviček
hrst sekané pažitky
8 křepelčích vajíček
1 lžíce strouhaného křenu
kůra z jednoho citronu
čerstvě mletý pepř

Ingredience na dresink:

4 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
1 polévková lžíce cukru krupice
šťáva z jednoho velkého citronu
sůl dle chuti
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce strouhaného křenu

Postup:

1. Všechny ingredience na dresink vložte do nádobky a rozmixujte ponorným mixérem. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a vařte 4 minuty. Po uvaření ihned zchlaďte studenou vodou. Poté oloupejte a rozdělte na půlky. Ředkvičku nakrájejte na tenoučké plátky, vložte do ledové vody a nechte nabobtnat.

2. Studené oloupané brambory a oloupanou řepu nakrájejte na malé měsíčky.

Na talíř naaranžujte rukolu, na ni brambory, řepu, půlky vajíček, ředkvičku. Posypejte strouhanou citronovou kůrou a strouhaným křenem. Zastříkněte dresinkem a ozdobte nahrubo mletým pepřem.