Reklama
Recept: Bezlepkové koblihy s malinovou marmeládou

Recept: Bezlepkové koblihy s malinovou marmeládou

Když si tak vynikající dobrotu, jakou jsou koblihy s marmeládou, můžete připravit ve zdravější bezlepkové verzi, proč ještě otálíte?

 

Doba trvání: 3 hodiny
Porce: 7 koblih
Výživové hodnoty: 620 kcal
Obtížnost:velmi jednoduché

Ingredience na těsto:

½ kg směsi bezlepkové mouky
50 g čerstvého droždí
300 ml mléka
1 vejce
4 žloutky
100 g másla
3 lžíce vodky (bezlepkové)
1 lahev citronové esence na pečení
olej na smažení
špetka soli
50 g krupicového cukru
přibližně 80 g marmelády

Ingredience na marmeládu:

500 g zmražených malin
přibližně 150 g cukru
čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Dejte zmražené maliny do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu. Duste 20 minut, často míchejte, abyste zamezili připálení. Přeceďte maliny přes sítko. Marmeláda by měla mít konzistenci podobnou želé. Rozdrobte droždí a dejte ho do mísy.  Přidejte 3 lžíce cukru, promíchejte, přidejte teplé mléko (půl sklenice) a znovu promíchejte.  Zakryjte a přeneste na teplé místo, aby směs mohla zdvojnásobit svůj objem (30–60 minut).

2. Ušlehejte sníh z vaječných bílků, smíchejte žloutky s cukrem, až z toho vznikne krém, přidejte mouku, zbytek mléka a kvásek. Uválejte těsto, přidejte špetku soli, alkohol a citronovou esenci.  Dále přidejte máslo a znovu promíchejte.  Odložte na teplém místě, dokud nebude objem dvojnásobný. Naplňte koblihy marmeládou a opět odložte na teplé místo a nechte je odpočívat a kynout 35–45 minut. Až koblihy nakynou, usmažte je na rozpáleném oleji (170 °C) z obou stran. 

Tip: Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz.

Recept: Bezlepkové palačinky s jahodami
Recept: Bezlepkový celozrnný chléb
Recept krok za krokem: Bezlepková čokoládová roláda se šlehačkou
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama