Recept: Bábovka s rebarborou

Recept: Bábovka s rebarborou

Sezona rebarbory je v plném proudu, takže teď chutná úplně nejlépe. Nevíte, co s ní? Můžete jí ozvláštnit třeba bábovku – bude pak příjemně vláčná.

 

Doba přípravy: asi 25 minut
Doba pečení:asi 60 minut

Ingredience na těsto:

500 g rebarbory
250 g změklého másla nebo margarínu
150 g cukru
1 balíček vanilinového cukru Dr. Oetker
1 balíček Finesse citronové kůry Dr. Oetker
5 vajec
380 g hladké mouky
4 zarovnané kávové lžičky kypřicího prášku
špetka soli

Ingredience na ozdobení:

1 balíček Polevy světlé Dr. Oetker

Ještě potřebujete:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Příprava:

1. Na přípravu těsta rebarboru omyjte (neloupejte!) a nakrájejte na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Přidejte vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšlehejte dohladka. Vmíchejte rebarboru a těsto naneste do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C (v horkovzdušné troubě na 150 °C).

2. Bábovku nechte asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopte.

3. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobte bábovku a nechte ztuhnout. Chcete-li, můžete před ztuhnutím polevy bábovku posypat hoblinkami tmavé čokolády.

Sladká rychlovka: Rebarborový koláč
Rebarborový dort s tvarohem
Zdravý dezert: Zapečené ovoce s ovesnými vločkami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Chuť Asie na talíři: Tyto dva recepty si 100% oblíbíte

Stereotyp v kuchyni? Nechte se inspirovat exotickými chutěmi. Možná, že budete překvapeny, jak ...

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Jeho očima: 5 věcí, které na vás nemáme rádi

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše... a třecí plochy prostě patří ke každému ...

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Máte zlobivé dítě? Chyba může být ve vašem chování!

Zlobení k dětství patří. Je to totiž jeden z nástrojů, jak si děti mohou ...

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

Berenika Kohoutová: Byla jsem divoká holka

V patnácti objížděla pankáčské festivaly, od osmnácti má na ...

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Nejčastější mýty o liposukci: zbaví vás obezity a nemusíte nic dělat

Slibují vám různé reklamní kampaně, že pomocí liposukce zhubnete bez ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama