Reklama
Recept: Bábovka s rebarborou

Recept: Bábovka s rebarborou

Sezona rebarbory je v plném proudu, takže teď chutná úplně nejlépe. Nevíte, co s ní? Můžete jí ozvláštnit třeba bábovku – bude pak příjemně vláčná.

 

Doba přípravy: asi 25 minut
Doba pečení:asi 60 minut

Ingredience na těsto:

500 g rebarbory
250 g změklého másla nebo margarínu
150 g cukru
1 balíček vanilinového cukru Dr. Oetker
1 balíček Finesse citronové kůry Dr. Oetker
5 vajec
380 g hladké mouky
4 zarovnané kávové lžičky kypřicího prášku
špetka soli

Ingredience na ozdobení:

1 balíček Polevy světlé Dr. Oetker

Ještě potřebujete:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Příprava:

1. Na přípravu těsta rebarboru omyjte (neloupejte!) a nakrájejte na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Přidejte vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšlehejte dohladka. Vmíchejte rebarboru a těsto naneste do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C (v horkovzdušné troubě na 150 °C).

2. Bábovku nechte asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopte.

3. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobte bábovku a nechte ztuhnout. Chcete-li, můžete před ztuhnutím polevy bábovku posypat hoblinkami tmavé čokolády.

Sladká rychlovka: Rebarborový koláč
Rebarborový dort s tvarohem
Zdravý dezert: Zapečené ovoce s ovesnými vločkami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Obyčejný jahodový džem už vás nebaví? Zkuste tyto tři kombinace!

Jahody, rybíz nebo lesní plody sice nechutnají špatně, ale moc novosti do ...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

 VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

VIDEORECEPT: Sváteční kachna babičky Anny: Zkuste jí, chutná skvěle!

Čekáte o víkendu návštěvu? Potěšte je obědem jako od babičky a upečte ...

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

3 polévky, které vaše kuchyně ještě určitě nezná. Zkusíte je?

Jste zarytí milovníci polévek, ale občas bojujete se stereotypem v kuchyni a točíte ...

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

Nemusím za každou cenu vyhrávat, říká Gabriela Koukalová

S Gabrielou Koukalovou (28) jsme si nechtěly povídat jen o biatlonu (jakkoli k ní pořád ...

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

S květnovým Světem ženy vykvetete (nejen) do krásy

Čas lásky začíná! V májovém čísle najdete nejen plno rad a tipů, jak...

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Kytky nejsou jen na ozdobu. Zkuste tyto 3 květinové recepty!

Vneste do kuchyně více barev, vůní i zajímavých chutí. Pro ingredience ale ...

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Zapojte se do výzvy Světa ženy a uběhněte s námi 5 kilometrů!

Získejte pro sebe a svou kamarádku běžecké tréninky zdarma. Buďte s námi na ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama