Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Bábovka s rebarborou

Recept: Bábovka s rebarborou

Sezona rebarbory je v plném proudu, takže teď chutná úplně nejlépe. Nevíte, co s ní? Můžete jí ozvláštnit třeba bábovku – bude pak příjemně vláčná.

 

Doba přípravy: asi 25 minut
Doba pečení:asi 60 minut

Ingredience na těsto:

500 g rebarbory
250 g změklého másla nebo margarínu
150 g cukru
1 balíček vanilinového cukru Dr. Oetker
1 balíček Finesse citronové kůry Dr. Oetker
5 vajec
380 g hladké mouky
4 zarovnané kávové lžičky kypřicího prášku
špetka soli

Ingredience na ozdobení:

1 balíček Polevy světlé Dr. Oetker

Ještě potřebujete:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Příprava:

1. Na přípravu těsta rebarboru omyjte (neloupejte!) a nakrájejte na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Přidejte vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšlehejte dohladka. Vmíchejte rebarboru a těsto naneste do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C (v horkovzdušné troubě na 150 °C).

2. Bábovku nechte asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopte.

3. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobte bábovku a nechte ztuhnout. Chcete-li, můžete před ztuhnutím polevy bábovku posypat hoblinkami tmavé čokolády.