Reklama
Recept: Bábovka s rebarborou

Recept: Bábovka s rebarborou

Sezona rebarbory je v plném proudu, takže teď chutná úplně nejlépe. Nevíte, co s ní? Můžete jí ozvláštnit třeba bábovku – bude pak příjemně vláčná.

 

Doba přípravy: asi 25 minut
Doba pečení:asi 60 minut

Ingredience na těsto:

500 g rebarbory
250 g změklého másla nebo margarínu
150 g cukru
1 balíček vanilinového cukru Dr. Oetker
1 balíček Finesse citronové kůry Dr. Oetker
5 vajec
380 g hladké mouky
4 zarovnané kávové lžičky kypřicího prášku
špetka soli

Ingredience na ozdobení:

1 balíček Polevy světlé Dr. Oetker

Ještě potřebujete:

formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Příprava:

1. Na přípravu těsta rebarboru omyjte (neloupejte!) a nakrájejte na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citronovou kůrou dohladka. Přidejte vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšlehejte dohladka. Vmíchejte rebarboru a těsto naneste do vymazané a moukou vysypané formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 170 °C (v horkovzdušné troubě na 150 °C).

2. Bábovku nechte asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopte.

3. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobte bábovku a nechte ztuhnout. Chcete-li, můžete před ztuhnutím polevy bábovku posypat hoblinkami tmavé čokolády.

Sladká rychlovka: Rebarborový koláč
Rebarborový dort s tvarohem
Zdravý dezert: Zapečené ovoce s ovesnými vločkami
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Recept: Dýňová polévka s chilli

Recept: Dýňová polévka s chilli

Dýně jsou každoročním hitem podzimu. Polévka z téhle sezónní zeleniny...

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Recept: Cibulová marmeláda s portským vínem

Deštivé období ovlivňuje nejen naši náladu, ale také chutě. ...

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Fotogalerie: Porovnejte proměny českých celebrit se zahraničními originály

Letošní kalendář Proměny je na světě! Tentokrát na téma hvězdy ...

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

Rychlá zpověď: Co miluje Daniela Peštová?

V modelingu je už dvacet let. Focení a móda ji ale stále baví. Prý víc ...

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Nečervenejte se u komplimentů. Naučte se je přijmout!

Umět přijmout pochvalu vám dost možná vůbec nemusí připadat důležité, ale je. ...

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Peníze. I ty by měly být ve vztahu velké téma

Jste spolu už pár let, milujete se, možná máte i společné koníčky a před ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama