Přejít k hlavnímu obsahu

Kakaovo-jablečný cupcake se skořicovým krémem pro hokejové fanoušky

Kakaovo-jablečný cupcake se skořicovým krémem pro hokejové fanoušky

Sleduje váš manžel bedlivě každý hokejový zápas? Připravte mu k televizi stylové občerstvení. Tématický dezert mu udělá dvojnásobnou radost – chutná skvěle a ještě je v našich národních barvách.

Recept je na cca 24 středních cupcakes.

Suroviny na korpus:
3 vejce, 520 g jablek, 150 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 10–15 lžic plnotučného mléka, 400 g krupicového cukru, 5–7 lžic holandského kakaa, 3 lžíce rumu, 2 ks prášku do pečiva, 520 g polohrubé mouky, pár lžiček citronové šťávy

Postup:
Předehřejte troubu na 170°. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, cukr, prášky do pečiva a holandské kakao. Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy se sypkými ingrediencemi a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

Dále do těsta přidejte rozpuštěný rostlinný tuk Hera máslová, rum a plnotučné mléko. Přidejte nastrouhaná jablka a pořádně promíchejte. Máte-li těsto tuhé, můžete přidat ještě několik lžic mléka. Těsto by mělo být intenzivně hnědé, proto podle potřeby přisypávejte kakao. Nakonec do těsta přidejte tuhý sníh z bílků a jemně zapracujte. 

Vzniklou směsí plňte košíčky do ¾ a pečte v předehřáté troubě asi 17–20 minut. Propečení můžete zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máte hotovo.

Jakmile jsou košíčky upečené, nechte je ještě 5 minut v pečicím plechu nebo pečicích košíčcích a poté je položte na chladící mřížku a nechte úplně vychladnout.

Suroviny na skořicový krém:
250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 160 g moučkového cukru, 2 lžičky mleté skořice

Postup:
Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšlehejte do hladké pěny a postupně zašlehejte prosátý moučkový cukr. Jakmile dosáhnete hladké konzistence, přidejte mletou skořici a krátce zašlehejte. Krém naplňte do cukrářských sáčků se špičkou a ozdobte některé cupcaky. Na zbytek naneste jídelním nožem vrstvu krému a rozetřete.

Suroviny na zdobení:
Barevný fondán (modrý, bílý, červený, černý)

Z barevného fondánu tavrujte dekorace, např. hokejky a puky a dejte je na cupcaky ozdobené čepicí krému. Barevný fondán vyválejte na plát cca 3 mm, ze kterého postupně vykrajujte jednotlivé části české vlajky. Jednotlivé plátky fondány poté umistěte na cupcaky potřené krémem.