Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších receptů na svačiny (nejen pro školáky)

Zpátky do školy! Září je tady a spolu s ním i starosti se školou, vypravování dětí, hlídání jejich úkolů a známek, ale i neustálé přemýšlení nad tím, co jim s sebou do školy připravit za svačinu. Vyřešíme to za vás – tady jsou skvělé sendviče, které jim budou určit chutnat.

1. Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou

Obrázek viz hlavní foto.

Na 4 porce: 4 celozrnné croissanty, 4 ks pečené a nakládané papriky ve sladkokyselém nálevu, 16 plátků krůtí pečeně či šunky, plátky salátové okurky, 4 lžíce Hellmann’s Majonézy Originál

Postup: Croissant rozpulte, namažte půlkou dávky majonézy Hellmann’s, poklaďte okurkou, pečenou paprikou, krůtím masem a přiklopte horním dílem croissantu, který jste potřeli druhou polovinou majonézy.

2. Sendvič B. L. T.

Z anglické zkratky bacon (slanina), lettuce (salát) a tomato (rajče).

Na 4 porce: 8 plátků celozrnného toustového chleba, 12 plátků slaniny, 4 rajčata, ledový nebo hlávkový salát, Hellmann’s Majonéza Originál

Postup: Plátky celozrnného toastového chleba opečte z obou stran na sucho. Spodní plátek potřete vrstvou majonézy Hellmann’s. Položte ledový salát, na kolečka nakrájená rajčata, dokřupava opečenou slaninu, potřete ještě trochou majonézy Hellmann’s a přikryjte druhým plátkem chleba.

ČTĚTE TAKÉ: Farmářský sendvič od Ivety Fabešové

3. Sendvič se šunkou a sýrem čedar

Klasika, která neomrzí.

Na 4 porce: 8 plátků tmavého toustového chleba, 150 g šunky od kosti, 150 g sýru čedar, 4 rajčata, 2 nakládané okurky, rukola, Hellmann’s Majonéza Originál

Postup: Tmavý toastový chléb opečte z obou stran nasucho. Spodní plátek potřete majonézou Hellmann’s, navrstvěte šunku, na kolečka nakrájenou kyselou okurku, listy rukoly, rajčata, přidejte ještě trošku majonézy, nakonec přijde sýr čedar a přikryjte druhým plátkem chleba.

4. Sendvič s tuňákem

Vhodné klidně i jako lehký oběd.

Na 4 porce: 8 plátků toustového chleba, 200 g tuňáka ve vlastní šťávě, 1 menší cibule, 2 nakládané okurky, salát, sůl a pepř, Hellmann’s Majonéza Originál

Postup: Chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači do křupava. Tuňáka slijte, dejte do misky, přidejte majonézu Hellmann’s, nadrobno nakrájenou cibulku a jednu kyselou okurku. Vše důkladně zamíchejte a až poté ochutnejte a dle chuti osolte, opepřete. Na opečený plátek chleba dejte omytý a osušený list salátu, přidejte připravenou směs z tuňáka a druhou kyselou okurku, kterou jste si předem nakrájeli na kolečka. Přiklopte druhým plátkem opečeného chleba.

5. Sendvič se sušenou šunkou a volským okem

Pro speciální dny: třeba před testem.

Na 4 porce: 4 cereální bulky, 4 vejce, 150 g parmské šunky, 2 rajčata, salát polníček, sůl a pepř, majonéza Hellmann’s Originál

Postup: Bulku rozřízněte a spodní díl lehce potřete vrstvou majonézy Hellmann’s. Na pánvičce si mezitím osmažte volské oko. Na vrstvu majonézy poklaďtee plátky parmské šunky, hrst polníčku, na kolečka nakrájená rajčata a nakonec volské oko. Osolte, opepřete a přiklopte druhou polovinou bulky.