Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Muffiny s jablky a lískovými oříšky

Recept: Muffiny s jablky a lískovými oříšky

Jsou sladká, voňavá, snadno dostupná a především levná. Jablka patří mezi nejoblíběnější ovoce a po dobrotách z nich se hned zapráší. A nezáleží na tom, jestli si je dáte k snídaní nebo odpolední kávě. Připravte si muffiny podle našeho receptu a jiné už nebudete chtít.

Potřebujete:

2 jablka (asi 400 g)

180 g Hera máslová příchuť (pokojová teplota)

180 g cukru

1 vejce

330 g polohrubé mouky

1 lžička kypřicího prášku

15 g kakao na vaření

2 špetky soli

100 ml mléka

25 g lískových oříšků (drcené nebo prášek)

Příprava:

  1. Troubu předehřejete na 200 C (180 C konvektor). Do formy na muffiny nebo papírových formiček vložíte nakrájená jablka na malé kousky.
  2. Na přípravu těsta ručním mixérem ušleháte 100 g Hery a 100 g cukru do hladka. Poté opatrně přidáte vejce
  3. Smícháte 200 g mouky, kypřící prášek, kakao, špetku soli a mléko a opatrně přidáte do těsta. Přidáte kousky jablek.
  4. Smícháte 80 g cukru, špetku soli, 130 g mouky a lískové oříšky. V hrnci rozpustíte 80 g Hery a poté přimícháte cukr.
  5. Těsto přelejete do formy na muffiny a pečete v předehřáté troubě asi 20 minut. Vyzkoušíte, zda jsou muffiny hotové pomocí špejle. Necháte vychladnout.