Přejít k hlavnímu obsahu

Valentýnské minidortíčky s mascarpone

Samou láskou byste je snědli!

Ingredience na těsto:

250 g polohrubé mouky, 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 150 g cukru krupice, 2 vejce, 250 ml podmáslí, červená gelová barva, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, cukrová srdíčka či barevné sypání na ozdobu

Ingredience na krém:

500 g mascarpone, 300 ml smetany ke šlehání, cukr podle chuti, vanilkový prášek

Postup:

Nejdříve vyšlehejte cukr a máslo. Šlehejte asi tři minuty, přidejte vejce a rostlinný tuk Hera a pokračujte ve šlehání, dokud není směs krémová. 

Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Rošt v troubě dejte doprostřed.

Do vyšlehaného cukru, másla, vajec a rostlinného tuku Hera přidejte mouku, do které jste vmíchali špetku soli a prášek do pečiva. V podmáslí rozšlehejte potravinářské barvivo (podle druhu barvy, stačí asi tak 1 lžička) a tuto barevnou směs přidejte do mísy s těstem. Vše důkladně promíchejte. Pokud za vás míchá robot, míchejte na nižší otáčky.

Těsto vylijte na připravený plech a pečte ve vyhřáté troubě 20–30 minut.

Zatímco se peče korpus, připravte si krém. Do šlehače dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový prášek nebo extrakt. Vše vyšlehejte do hladkého krému.

Z upečeného a úplně vychladlého základu vykrajujte kulatou nerezovou formou na foodstyling kolečka. Na těsto navršte trochu krému, potom ještě jedno kolečko z těsta a opět krém. Nahoře ozdobte podle své vlastní fantazie. Můžete si pomoci průhlednou páskou na dezerty, aby zákusek držel pohromadě.

Z odkrojených částí můžete vytvořit další dezerty do skleniček. Nadrobte vrstvu na dno skleničky, potom vložte krém, opět nadrobenou vrstvu a opět krém.

DSC_3094