Přejít k hlavnímu obsahu

Špenátovo-houbová pomazánka

Špenátovo-houbová pomazánka

Nemáte čas se večer vyvařovat s pracným receptem? Připravte pro své blízké sýrovou pomazánku, která netrvá dlouho, a přitom chutná luxusně.

Ingredience:

1 balení President Svěží bylinkový (125 g)

50 g tmavých žampionů

40 g listů čerstvého špenátu

1 jarní cibulka

2 lžíce oleje

1 stroužek česneku

sůl dle chuti

Postup:

Očištěné žampiony nakrájejte na jemné plátky. Špenát důkladně propláchněte a nahrubo pokrájejte. Cibulku pokrájejte na kroužky. Oloupaný česnek utřete s půl lžičkou soli. V pánvi nahřejte olej, přidejte žampiony a míchejte, dokud nezměknou. Potom přidejte cibulku, česnek a míchejte dál asi minutu. Nakonec vhoďte špenát a opékejte, než se vypaří téměř všechna šťáva. Směs nasypejte do misky a po vychladnutí do ní vmíchejte čerstvý sýr a podle potřeby přisolte. Podávejte na opečené bagetce.