Přejít k hlavnímu obsahu

Přivítejte jaro! Připravte si míchaný salát s kozím sýrem

Kozí sýr je do salátů naprosto ideální. Jeho výrazná chuť se skvěle doplňuje s bylinkami a čerstvou zeleninou, ale nepřeváží všechny vůně a chutě salátu.

Jaro svádí ke konzumaci čerstvé zeleniny a svěžích salátů. Namíchámím různých ingrediencí docílíte úžasné barevnosti, takže se nejdřív najíte očima. Salát pak můžete libovolně ochutit, ale základem je kozí sýr, který mu dodá na lahodné chuti a vůni. Vyzkoušejte tento skvělý recept!

Pro 4 osoby budeme potřebovat:

svazek ředkviček, hrst polníčku, 1 a půl balíčku míchaného salátu, 100 g klíčků mungo, 2 lžíce najemno nasekané pažitky, 8 plátků bagety, 1 polévková lžíce olivového oleje, 8 plátků kozího camembertu

Zálivka: 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2-3 lžíce citronové šťávy, špetka hnědého cukru, půl lžíce vody, sůl, drcený pepř

Postup:

1. Ředkvičkám nejprve odkrájíme stonky, plody důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky do mísy. Přidáme omytý a osušený polníček, míchaný salát a mungo klíčky. Lehce promícháme a uložíme do chladu.

2. Na zálivku prošleháme olej, šťávu, cukr a vodu. Zálivku ochutíme solí, pepřem a necháme odležet.

3. Plátky bagety rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem, pokapeme je olejem a v troubě pod grilem je nasucho opečeme. Jakmile dostanou zlatavou barvu, poklademe je plátky sýra, který necháme mírně roztavit. Do vychlazeného salátu vmícháme zálivku a pažitku a rozdělíme na porce. Ke každé porci salátu dáme po dvou toastech se sýrem.

Foto: archiv (1)