Přejít k hlavnímu obsahu

Ovocný perník

Ovocný perník

Příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek vynikající. Recept jako stvořený pro víkend, který nehodláte promarnit v kuchyni, ale domácím moučníkem byste si ho osladit chtěli.

Na 18 kousků potřebujeme:

2 hrnky polohrubé mouky, ½ hrnku hladké mouky, ¾ hrnku pískového cukru, 1 sáček kypřicího prášku do perníku, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce prosátého kakaa, 1 hrnek mléka nebo černé kávy, 2 menší vejce, ¼ hrnku oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 hrnek čerstvého nebo mraženého bobulového ovoce (nejlépe červeného rybízu), ¾ hrnku čokoládové polevy, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Mouku promícháme s cukrem, kypřicím práškem a kakaem. Přidáme rozšlehaná vejce, olej, marmeládu a mléko či kávu. Promícháme. Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy a rovnoměrně prosypáváme bobulkami rybízu.

Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a zvolna pečeme asi 35 minut. Jakmile lehce zchladne, vyklopíme ho z formy na mřížku a necháme vychladnout úplně. Pak ho přelijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice ztuhnout.