Přejít k hlavnímu obsahu

Kuřecí vývar se zázvorem

Kuřecí vývar se zázvorem

Tuto polévku milují nejen Thajci – je totiž šíleně jednoduchá a navíc chutá přímo božsky!

Kokosové mléko či smetana se hodí nejen do sladkých jídel. Ve slaných pokrmech se používá zejména v kombinaci s kari nebo ke zjemnění polévek.

Ingredience:

500 ml kuřecího vývaru
40 g zázvoru
30 ml limetkové šťávy
200 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
8 cherry rajčátek
2 lžíce koriandru
1 stvol citronové trávy (nebo nastrouhané kůry z citronu)
1 chilli paprička
25 g cukru

Postup:

Kuřecí vývar přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky, kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine, zázvor nastrouhaný najemno, limetkovou šťávu, rozmačkanou citronovou trávu, chilli papričku a cukr a necháme na mírném ohni vařit zhruba 25 minut. Před servírováním přidáme koriandr a cherry rajčátka.

Dobrou chuť!