Reklama
Autor: Archiv Burdy

Jehněcí kýta na bylinkách

Dokonalý symbol jara – jehňátko a čerstvá zeleň. Spojte to na pekáči, a máte sváteční oběd, kterým nadchnete rodinu i hosty nejen o Velikonocích.

Pro 4 osoby potřebujeme:800 g vykostěné jehněčí kýty, 4 lžíce másla, svazek čerstvých bylinek (oregano, rozmarýn, petrželka, máta apod.), 1 stroužek česneku, drůbeží vývar na podlití masa, 150 ml bílého vína, 800 g nových brambor, 1 lžíci oleje, sůl, mletý a drcený černý pepř

Polovinu másla rozpustíme v kastrolku, promícháme s utřeným česnekem a omytými a najemno nasekanými bylinkami, prošleháme a dáme vychladit. Omyté a osušené maso rozložíme na prkénko, z obou stran ho osolíme a posypeme mletým pepřem. Vrchní stranu potřeme polovinou bylinkového másla. Pak maso svineme do balíčku, ovážeme provázkem, potřeme zbylým bylinkovým máslem, zakryjeme potravinářskou fólií a na cca 2 hodiny dáme do lednice. Uleželé maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C, přiklopíme poklicí a za občasného otáčení a podlévání vývarem pečeme další 2 a ½ až 3 hodiny. Pozor, maso podléváme pouze trochu – nesmí ve vývaru plavat. Když je měkké, vyjmeme ho a zabalíme do alobalu. Šťávu a tuk přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, zalijeme vínem, osolíme, okořeníme mletým pepřem, prošleháme a krátce povaříme. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Brambory dáme do vroucí vody, vaříme asi 8 minut a scedíme. Pak každou bramboru navrchu nařízneme, urovnáme je do pekáče, přelijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a olejem, osolíme, posypeme drceným pepřem a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Jehněčí kotlety s rozmarýnem
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Cukroví na poslední chvíli? Tyto tři druhy zvládnete!

Vůně cukroví linoucí se celým domovem k Vánocům prostě patří. ...

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

4 drinky do podzimního nečasu (ty musíte zkusit!)

Že by nám to počasí přálo, to se dvakrát říct nedá. Ráno za ...

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Recept: Rybí taštičky z křehkého těsta s rajčatovou salsou

Co dobrého zakousnout k vínu? Samozřejmě, že toto dilema můžete řešit ...

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Recept: Zapečené brambory s kroupami

Jídla připravovaná z brambor jsou většinou snadná, chutná a neutratíte...

Tři polohy, které zaručí skvělý sex

Tři polohy, které zaručí skvělý sex

I bez akrobatických poloh si můžete užít úchvatný sex. Vsaďte ...

15 super dárků, které potěší každou ženu

15 super dárků, které potěší každou ženu

Vánoce se blíží. Podívejte se na naše tipy. Jsou stylové, moc ...

Fotogalerie: Tyto večírkové outfity v sametu musíte mít

Fotogalerie: Tyto večírkové outfity v sametu musíte mít

Snad žádný měsíc v roce není opředen tak slavnostní atmosférou jako ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama