Přejít k hlavnímu obsahu

Dobrota na víkend: Dvojitá vepřová pečeně na tymiánu a petrželce

Dobrota na víkend: Dvojitá vepřová pečeně na tymiánu a petrželce

Upečte si o víkendu maso s vůní bylinek. Roláda s křupavým povrchem zůstane díky panence uvnitř krásně šťavnatá.

Pro 6 osob

Suroviny: 1 vepřové ramínko, 1 panenka, 3 snítky tymiánu, svazek nasekané čerstvé petrželky, 5 stroužků česneku, 2 šalotky, sůl a nahrubo mletý pepř

Postup

•  Předehřejte troubu na 160 °C. Ramínko očistěte, rozkrojte jako knihu a přikrojte na tvar obdélníku o stejné délce, jakou má panenka. Lístky tymiánu promíchejte s petrželkou a solí a směsí posypte plát masa. Pak na něj ještě nasypte najemno nasekanou cibulku a česnek.

•  Na maso položte panenku, pevně zaviňte jako roládu, ovažte provázkem, lehce osolte a hojně opepřete. Pečte za častého otáčení asi dvě hodiny, až maso hezky zkaramelizuje. Mírně podlévejte.

Dobrou chuť!