Reklama
Autor: Archiv Burdy

Bulharská domácí polévka

Zaručeně si ji oblíbíte. Je sytá, zdravá, levná a lahodná. Podle potřeby dokáže jednou zahřát, jindy osvěžit. Hodí se jako snídaně, oběd i večeře.

Pro 4 osoby potřebujeme:500 g kuřecího masa, 100 g másla, 2 petržele, ½ celeru, 4 mrkve, celý pepř, nové koření, 4–6 stroužků česneku, 5 feferonek, petrželová nať, sůl

Na chléb:500 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, 250 ml studeného mléka, sůl

Omyté kuřecí maso dáme do pekáče, osolíme, podlijeme vodou a navrch přidáme plátky másla. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu. Kořenovou zeleninu oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky nebo na špalíčky, zalijeme vodou, přisypeme pepř a nové koření a vaříme doměkka.

Upečené kuřecí maso vyjmeme z trouby, pokrájíme na větší kousky a vložíme do zeleninového vývaru. Přilijeme i šťávu z pekáče a společně povaříme. Polévku osolíme a ochutíme nasekaným česnekem. Feferonky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a bílé přepážky, lusky osmahneme v pánvi nasucho a přidáme do polévky. Nakonec přisypeme petrželku.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přisypeme sůl, přilijeme mléko a zaděláme těsto, které rozdělíme na 4 kusy, rozválíme je na placky silné 5 mm a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech je propíchneme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny. Chléb podáváme jako přílohu k polévce.

Hrášková polévka se slaninou a krutony
Zeleninová omáčka
TwitterFacebookTisknoutTisknout

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené ...

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Nemusíte jej jen namazat, popřípadě opéct. S plátky kvalitního ...

Ztracený kufr i pěkné počasí: Podívejte se, co si můžete pojistit

Ztracený kufr i pěkné počasí: Podívejte se, co si můžete pojistit

Plánování dovolené není jen o výběru destinace, balení kufrů a ...

Pořád vám na něm něco vadí? Pozor, může to být hlavně vaše chyba!

Pořád vám na něm něco vadí? Pozor, může to být hlavně vaše chyba!

Chyby lidí v našem okolí nás vytáčejí ze všeho nejvíc. ...

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Do bezu! Pomůže od rýmy, zvláční vaši pokožku a rozmazlíte chuťové buňky

Bezové květy nyní zdobí snad každý roh a kout. Neotálejte a utíkejte ...

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Zatraceně dobré a zdravé aneb slané koláče, které si zamilujete

Špenát je nejhodnotnější listovou zeleninou, obsahuje mnoho vitaminů, ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama