Reklama
Autor: Archiv Burdy

Bulharská domácí polévka

Zaručeně si ji oblíbíte. Je sytá, zdravá, levná a lahodná. Podle potřeby dokáže jednou zahřát, jindy osvěžit. Hodí se jako snídaně, oběd i večeře.

Pro 4 osoby potřebujeme:500 g kuřecího masa, 100 g másla, 2 petržele, ½ celeru, 4 mrkve, celý pepř, nové koření, 4–6 stroužků česneku, 5 feferonek, petrželová nať, sůl

Na chléb:500 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, 250 ml studeného mléka, sůl

Omyté kuřecí maso dáme do pekáče, osolíme, podlijeme vodou a navrch přidáme plátky másla. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu. Kořenovou zeleninu oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky nebo na špalíčky, zalijeme vodou, přisypeme pepř a nové koření a vaříme doměkka.

Upečené kuřecí maso vyjmeme z trouby, pokrájíme na větší kousky a vložíme do zeleninového vývaru. Přilijeme i šťávu z pekáče a společně povaříme. Polévku osolíme a ochutíme nasekaným česnekem. Feferonky rozpůlíme, vyřízneme jádřince a bílé přepážky, lusky osmahneme v pánvi nasucho a přidáme do polévky. Nakonec přisypeme petrželku.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přisypeme sůl, přilijeme mléko a zaděláme těsto, které rozdělíme na 4 kusy, rozválíme je na placky silné 5 mm a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech je propíchneme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny. Chléb podáváme jako přílohu k polévce.

Hrášková polévka se slaninou a krutony
Zeleninová omáčka
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Zavařujeme: 6 skvělých džemů z ovoce ze zahrádky

Teprve až si uvaříte domácí džem z pokladů ze zahrádky nebo z toho, co jste ...

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Osvěžení na letní party: 4 super alkoholické drinky

Zpříjemněte si teplé večery skvělým ovocným drinkem, který zvládnete...

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Recept: Zmrzlina s růžemi, kardamomem a pistáciemi

Co je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.“ říká...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama