Přejít k hlavnímu obsahu

Bazalkové krůtí kousky

Bazalkové krůtí kousky

Jaro je čas bylinek. Nejchutnější jsou čerstvé, a ať už si vyberete jakoukoli, neprohloupíte – prospějete svému zdraví a ještě si náramně pochutnáte.

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g krůtího masa bez kůže, 4 plátky pršutu, 500 g malých brambor uvařených ve slupce do poloměkka, 12 cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, drcený pepř, 4 větvičky bazalky, sůl

Očištěné a omyté maso osušíme a rozkrájíme na 8 kousků. Plátky pršutu podélně rozkrojíme napolovic, pevně jimi kousky masa omotáme a ve dvou lžících oleje zprudka po obou stranách osmažíme. Pak maso přendáme do většího pekáčku nebo zapékací misky, osolíme a opepříme. K tomu přidáme překrájené brambory, zalijeme zbylým olejem i výpekem z masa a brambory ve směsi obalíme. Zakryjeme alobalem a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Během pečení podléváme trochou vody nebo drůbežím vývarem. Asi 15 minut před koncem pečení přidáme napolovic překrájená rajčátka. Dopékáme již odkryté. Lístky bazalky překrájíme a posypeme jimi horký pokrm.