Přejít k hlavnímu obsahu

Banánovo-kokosový dort s čokoládovou zmrzlinou

Nemůžete se rozhodnout, jestli si zamlsáte s kouskem dortu nebo u lahodné zmrzliny? Tak je spojte v jeden úžasný dezert!

Spojení chuti banánu, kokosu a čokolády je naprosto geniální. Vynikající dezert bude úžasnou sladkou tečkou za dobrým obědem nebo skvělým doplněním odpolední kávy.

Na 8 porcí budete potřebovat:

TĚSTO:

200g hladké mouky • 1 ½ lžičky prášku do pečiva • 115g cukru krupice • 80g sušeného kokosu • 3 středně velké vejce • 75ml kokosového mléka • 75g rozpuštěného rostlinného tuku Hera • 200g (cca 2 velké nebo 3 malé) šťouchané banány • ¼ lžičky soli

NA OZDOBU:
35g kokosových vloček čokoládová zmrzlina Carte d'Or Dark Chocolate

Postup:

1. Troubu si předehřejeme na 160 - 180°C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

2. Zvlášť si v jedné míse rozšleháme vejce a přidáme k němu mléko a rostlinný tuk. V druhé míse smícháme všechny zbylé ingredience. Do druhé mísy vmícháme rozšlehané vejce a dobře promícháme, aby se vše spojilo.

3. Hotovou směs nalijeme na pečící formu a pečeme v troubě 35 – 40 minut. Kokosové vločky rozprostřeme na tác a pečeme 3 - 4 minuty do zlatova. Hotové vločky necháme vychladnout cca 5 minut a pak je nasypeme na koláč. Vychladlý koláč krájíme na 8 dílů. Podáváme s kopečkem čokoládové zmrzliny a pečenými koksovými vločkami.

Příprava: 20 minut

Pečení: 35-40 minut