Reklama
Autor: Depositphotos

Nebojte se vajec

Postupem času se z této tradiční suroviny stal strašák. Obavy z cholesterolu vedly v posledních letech ke značnému omezení spotřeby vajíček.

Jenže vejce obsahují tuk tvořený převážně zdravými nenasycenými mastnými kyselinami, jejich konzumace tedy určitě není tak riziková, jak by se zdálo. Navíc je díky lecitinu cholesterol z vajec dobře vstřebatelný, takže úplně zříkat se jich nemusí nikdo. Je však pravda, že ti, kteří mají hladinu cholesterolu v krvi zvýšenou, by to s nimi neměli přehánět. Navíc udělají dobře, když budou upřednostňovat bílky. Například si omeletu připraví místo ze tří celých vajec jen z jednoho celého a ze dvou bílků.

TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Děti nejvíc baví hrát si na dospělé. Pusťte je na Den dětí do kuchyně!

Děti nejvíc baví hrát si na dospělé. Pusťte je na Den dětí do kuchyně!

Jak letos s dětmi oslavit první červen? Zkuste si na Den dětí něco společně uvařit. Je libo ...

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Neseďte doma, tam na vás zážitky nečekají. Víme, kam stojí za to, ...

Herbář na talíři: Co dělat s jarními bylinkami?

Herbář na talíři: Co dělat s jarními bylinkami?

Krásně voní, léčí a pomáhají při mnoha neduzích. Je škoda z nich dělat jen čaj. Výborně totiž ...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama