Reklama
Ilustrační foto

Bez pánve to nejde

Od volských ok přes palačinky až k bifteku – jestli se vám povedou, záleží nejen na vašem kuchařském umu, ale také na kvalitě nádoby, v níž je připravujete. Jakou vybrat?

V malé kuchyni, ale i na chatě či chalupě, kam se nevejde sporák, oceníte pánev elektrickou, kterou znaly jako remosku už naše babičky. Ryze český produkt se vyrábí dodnes a je oblíbený i v Británii.

Titanová pánev není nejlevnější, ale vyplatí se. Jídlo na ní můžete připravit i zcela bez tuku. Nelze ji však používat na indukčním sporáku.

Nerezová pánev je vyráběna z ušlechtilé oceli. Hodí se ke smažení, pečení i dušení. Je odolná vůči poškrábání a není drahá.

Teflonová pánev má nepřilnavý povrch, který vyžaduje šetrné zacházení – používejte proto jen dřevěnou vařečku a obracečku. Zapomeňte na kovové náčiní, pánev by znehodnotilo. Výhodou je její nižší cena.

Pánev wok je z černé oceli, má vysoké okraje a je potažena nepřilnavou vrstvou teflonu. Hodí se pro přípravu asijských exotických pokrmů. Její používání i údržba jsou velmi jednoduché, proto je pánev oblíbená na celém světě.

Keramická pánev je považována za nejzdravější. Má antiadhezní povlak, který je odolný vůči vysokým teplotám i vůči mechanickému opotřebení. Je vhodná na plynové, sklokeramické i elektrické sporáky včetně indukce. Má dvojité indukční dno, které umožňuje dvakrát rychlejší přípravu, a tím spoří energii. Povrch keramické pánve je hladký a dobře se udržuje.

Foto: Depositphotos (1)

Svářečka v kuchyni
Čajové moudrosti
Na stopě octům
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

Děti nejvíc baví hrát si na dospělé. Pusťte je na Den dětí do kuchyně!

Děti nejvíc baví hrát si na dospělé. Pusťte je na Den dětí do kuchyně!

Jak letos s dětmi oslavit první červen? Zkuste si na Den dětí něco společně uvařit. Je libo ...

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Tipy na květnové a červnové akce pro všechny milovníky vína

Neseďte doma, tam na vás zážitky nečekají. Víme, kam stojí za to, ...

Herbář na talíři: Co dělat s jarními bylinkami?

Herbář na talíři: Co dělat s jarními bylinkami?

Krásně voní, léčí a pomáhají při mnoha neduzích. Je škoda z nich dělat jen čaj. Výborně totiž ...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama