Reklama
Ilustrační foto

Ředkve v každé roční době

Jsou zdravé, křupavé, pikantní a chutnají samotné i jako ozdoba dalších pokrmů. A co víc – čerstvé z vlastního záhonku je můžete mít skoro celý rok.

Ředkve lze totiž pěstovat od jara až do podzimu. O úspěchu ovšem rozhoduje volba správné odrůdy. Jarní ředkve, jako je oblíbená červená odrůda Karmina (existují i bílé a růžové varianty), se vysévají od dubna a sklízejí během léta. Podlouhlé bílé odrůdy typu Diakon (Alabaster, Japana F1, Jarola F1) tvoří 40–50 cm dlouhé kořeny s hladkou slupkou; sklízejí se na podzim.

Důležité však je zakrýt semena pouze tenkou vrstvou zeminy a vzešlé rostliny včas vyjednotit na patnácticentimetrové odstupy. Během teplých dní zalévejte denně, jinak získají ředkve nepříjemně ostrou chuť a ztratí křehkost. V létě vyhraďte jeden slunný záhon pro rychle rostoucí kulaté ředkve, které dosahují velikosti tenisových míčků, například odrůdu Panter nebo Red Meat. Podzimní ředkve lze skladovat až do jara.

Foto: Depositphotos (1)

Bylinky mají rozdílné nároky
Bohatá sklizeň cibule
Jahody na balkoně
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

4 triky, jak vypěstovat krásné růže

4 triky, jak vypěstovat krásné růže

Pokud si chcete zasadit růži, nemusíte čekat na podzim. Vyberte si ji teď – a šup ...

Jak si zajistit bohatou úrodu ovocných stromů? Kvalitní podzimní péčí.

Jak si zajistit bohatou úrodu ovocných stromů? Kvalitní podzimní péčí.

Právě teď je ta nejvhodnější doba pro podzimní péči o ovocné stromy....

Bylinkářské desatero: Tipy, jak je natrhat ve volné přírodě!

Bylinkářské desatero: Tipy, jak je natrhat ve volné přírodě!

Čerstvé bylinky dodají každému pokrmu úžasnou chuť a vůni. Vypěstovat si je ...

Prořezáváme ovocné stromy a keře: Jak na to

Prořezáváme ovocné stromy a keře: Jak na to

Než sáhnete po nůžkách nebo pilce, seznamte se se základními pravidly – ...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama