Reklama
Autor: Depositphotos

Jahody na balkoně

Jahodníkům se dobře daří i v truhlících a závěsných nádobách. Kromě lahodných plodů jsou pak skýtají i estetický požitek – mají půvabné květy a dekorativní listy.

Nejvhodnější jsou stáleplodící odrůdy jako Camara, Elan nebo Toscana, na nichž dozrávají plody od června až do září. Hezky vypadají kombinace odrůd s rozdílnou barvou květů. Pěstování je snadné.

  1. Příprava: Nádobu vyplňte téměř po okraj substrátem pro jahody.
  2. Přesazení: Rostliny vyjměte z plastových kontejnerů a vysaďte je do stejné hloubky. Do nádoby (o průměru asi 35 cm) přijdou 3–4 rostliny. Kořenové baly by měly být zvlhčené; nejlepší je ponořit rostliny před výsadbou do kbelíku s vodou.
  3. Umístění a péče: Optimální stanoviště by mělo být slunné a pokud možno chráněné před deštěm a větrem. Půdu udržujte mírně vlhkou, vyvarujte se však přemokření. Pro přihnojování je vhodné pomalu působící hnojivo pro bobuloviny.

Náš tip: Aby se vytvořily četné výběžky, které ponesou plody, až do konce května průběžně odstraňujte květy.

Zvláštnosti na terasu
Na ozdobu i na talíř
Připravte muškáty na novou sezonu
TwitterFacebookTisknoutTisknout
Share on Myspace

4 triky, jak vypěstovat krásné růže

4 triky, jak vypěstovat krásné růže

Pokud si chcete zasadit růži, nemusíte čekat na podzim. Vyberte si ji teď – a šup ...

Jak si zajistit bohatou úrodu ovocných stromů? Kvalitní podzimní péčí.

Jak si zajistit bohatou úrodu ovocných stromů? Kvalitní podzimní péčí.

Právě teď je ta nejvhodnější doba pro podzimní péči o ovocné stromy....

Bylinkářské desatero: Tipy, jak je natrhat ve volné přírodě!

Bylinkářské desatero: Tipy, jak je natrhat ve volné přírodě!

Čerstvé bylinky dodají každému pokrmu úžasnou chuť a vůni. Vypěstovat si je ...

Prořezáváme ovocné stromy a keře: Jak na to

Prořezáváme ovocné stromy a keře: Jak na to

Než sáhnete po nůžkách nebo pilce, seznamte se se základními pravidly – ...

Recept: Dietní sušenkový pohár

Recept: Dietní sušenkový pohár

I když před létem držíte dietu, nemusíte se úplně omezovat. Místo ...

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Eva Josefíková: To nejhorší už mám za sebou

Její filmový křest se jmenoval Piko. Od té doby uběhlo sedm let a její hvězda ...

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Epidemie jménem jakoby: Proč toto slovo všichni říkají?

Výstelkové slovo jakoby používají už skoro všichni, přitom si ...

Reklama
PŘIHLÁSIT K ODBĚRU NEWSLETTERU
X
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama